Procesul de selecție a resurselor umane, CV-ul, definire tipologie, scrisoarea de intenție, interviu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Interviul initial de alegere este realizat, in unele cazuri, inainte ca solicitantul sa completeze formularele de cerere ale unui post, cu scopul de a vedea daca acesta are sanse de a fi ales pentru postul disponibil.

In situatia interviului se pun intrebari asupra unor chestiuni pe baza carora sa se determine in ce masura candidatul indeplineste unele cerinte si candidatii pentru a realiza sarcinile functiei oferite.

Pe baza raspunsurilor primite, solicitantii sunt evaluati pentru a determina daca sunt acceptabili pentru a participa in continuare la procesul de selectie. Astfel spus, inca din aceasta faza, unii candidati pot fi eliminati. 4. 4. 2. Formularul de cerere pentru angajare Completarea acestui formular se face de catre solicitantii acceptati dupa interviul initial. Aceasta serveste unor scopuri variate: Inregistrarea solicitantilor ce doresc sa ocupe o anumita functie.

Baza de pornire si realizare a interviului.

Serveste cercetarii eficientei procesului de selectie si a altor probleme de personal.

Cu alte cuvinte, formularul de angajare este chiar C. V. -ul un standard al angajatorului. Va avea structura unui C. V. clasic, dar in ordinea, forma si stilul preferate de catre angajator.

In general formularele de cerere de angajare pot cuprinde aspecte ce privesc datele personale, starea civila, adresa, informatii asupra sotului, sotiei, pregatirea, scoli absolvite, referinte pentru angajare, etc.

4. 4. 3. C. V. -ul: definire, tipologie Punctul de plecare in orice proces de selectie a C. V. -ul. El mediaza de regula intrevederea intre cel care isi ofera serviciile si reprezentantii firmei care, ulterior, vor realiza interviul de selectie. C. V. -ul este considerat ca unul dintre cele mai la indemana metode de evaluare fiind bazat pe informatii biografice. Cu alte cuvinte, C. V. -ul este un document, prin care cel ce selectioneaza se convinge ca posibilul, potentialul angajat este persoana cea mai potrivita pentru postul vacant.

Din perspectiva candidatului, conceperea unui C. V. echivaleaza cu pregatirea unui memoriu asupra activitatii sale anterioare si a modului actual de existenta. C. V. -ul trebuie sa contina date obiective si concrete privind starea civila, formatia profesionala, experienta in domeniul de activitate, specific postului, posturile detinute anterior. Aici se mentioneaza cunostintele particulare, ca de exemplu cunoasterea, unei sau mai multor limbi straine, utilizarea calculatorului, detinerea unui permis de conducere. De asemenea sunt mentionate si hobby-urile aspecte ce exprima activitatile extraprofesionale. 4. 4. 4. Tipologia C. V. -urilor in cadrul unui C. V. trebuie sa fie incluse informatiile care au importanta in ceea ce priveste obtinerea carierei, iar cele care nu au insemnatate sa fie minimizate. Acest lucru se poate face optand tipul de C. V. favorabil. Boree si Thill propun patru clase: cronologic, functional, tinta, electronic.

C. V. -ul cronologic: Este cel mai traditional mod de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procesul De Selectie A Resurselor Umane Cv Ul Definire Tipologie Scrisoarea De Intentie Interviu
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 490 cuvinte
Nr caractere:
13 353 caractere
Marime:
32.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!