Politică de preț și de distribuție

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nivelul pretului: este primul luat in calcul de consumator; nivelul final al preturilor poate fi stabilit: preturile mari (inalte): preturile de prestigiu (marca), preturile de smantanire (preturi la produsele noi lansate pe piata, care ii fac pe cumparatori sa plateasca mai mult), pretul umbrela (pret de protectie a concurentei) preturi discrimanatorii: reducere bilet spectacol pentru studenti preturi psihologice: pretul magic (se determina in 09 - septembrie), preturi momeala au in vedere orientarea consumatorului spre un anumit produs, nu e promotie.

preturi joase (de descurajare) La nivel de strategii se mai urmareste mobilitatea preturilor si diversitatea preturilor.

Politica de distributie vizeaza distributia la nivelul intreprinderii; distributie: traseul parcurs de marfuri da la producator la consumatorul final; are doua etape: traseu economic: canale de sistributie traseu fizic: distributie fizica sau logistica marfurilor.

Un canal de distributie are doua elemente: producator si consumator final.

canal direct de distributie: canalul care nu are intermediar intre producator si consumatorul final; canal scurt de distributie: are un intermediar; canal lung de distributie: are doi sau mai multi intermediari.

Intermediarii: angrosisti, detailisti, micgrosisti.

Dimensiunile canalului de distributie: lungimea: este data de numarul de verigi intermediare dintre producator si consumator final; 2 verigi en-gros, en-detail. latime: are in vedere numarul de unitati independente prin care se distribuie un produs la nivelul unei verigi; pentru en-gros 10 si pentru en-detail 5000. adancime: masoara apropierea producatorului de consumatorul final; un canal de distributie pentru producatorul X: 10 angrosisti si 5000 detailisti.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica De Pret Si De Distributie
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
371 cuvinte
Nr caractere:
1 945 caractere
Marime:
4.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!