Plan de marketing - Restaurant Casa Select

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Istoricul firmei si activitatea 3
II. Descrierea afacerii 4
1. Descrierea idei de afaceri 4
2. Descrierea societatii 4
3. Oferta de produse si servicii 5
4. Localizarea restaurantelor 5
5. Descrierea mediului in care evolueaza afacerea 5
III.Planul de marketing 6
1. Descrierea pietei 6
2. Segmentul de piata urmarit 6
3. Trendul pietei 6
4. Analiza concurentei si alte influente 7
5. Identificarea si analiza riscurilor 8
6. Analiza SWOT 9
7. Strategia de marketing 9
8. Cercetarea de piata 11
Planul operational 12
Managementul afacerii 14
1. Descrierea echipei manageriale 14
2. Consultantii -cheie 15
3. Proprietarii afacerii 15
4. Organizarea afacerii 15
5. Politica de management a resurselor umane 15
Necesarul de finantare 16
1. Destinatia fondurilor 16
2. Modul de finantare 16
3. Momentul finatarii 16
4. Beneficiul finantatorului 17
Planul finaciar 17
1.Diagnosticul financiar al peroadei anterioare prin sistemul ratelor 17
2.Ipotezele previziunilor 19

Extras din referat:

SC. Floria SA s-a infiintat in 25.09.2001, cu un capital social integral privat de 200.000.000 lei. Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta ,,activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activitatii sale, restaurantul detinut de societate si-a marit si consolidat nivelul de clienti, gradul de utilizare al capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 2001 la aprox. 75% in anul 2006.

In prezent, valoarea lunara a cifrei de afaceri aste de aprox. 1.450.000 lei, 25% fiind asigurata de serviciile de catering. Cota de piata a restaurantului este de 5%, fiind sustinuta de serviciile a 22 de salariati.

1. Misiunea - este de a oferi clientilor produse si servicii de calitate, astfel incat acestia sa fie pe deplin satisfacuti de colaborarea cu restaurantul, iar pentru a fi siguri ca vor reusi sa atinga acest scop se ghideaza dupa valori precum:

- calitate

- ambitie si perseverenta

- creativitate

- flexibilitate

- implicare sociala

Descrierea serviciilor:

Restaurantul ,, CASA SELECT" ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific national sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.

Piata:

Activitatea societatii se incadreaza in sfera alimentatiei publice, focalizandu-se pe segmentul consumatorilor cu pretentii. Conditia esentiala de competitivitate intr-un astfel de sector o reprezinta satisfacerea exigentelor clientilor printr-un meniu variat, de o calitate ireprosabila, asigurarea unui ambient placut in incita restaurantului precum si promptitudinea livrarilor pentru serviciile de catering.

Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrarii pe piata a unor reprezentanti ai lanturilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Carnii.

Obiectivul si solicitarile financiare:

Ca urmare a cresterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului in conditiile unei capacitati limitate, s-a hotarat deschiderea unui nou restaurant care vine in intampinarea tendintelor pietei.

Pentru dezvoltarea activitatii, societatea considera necesara deschiderea unui nou restaurant, investitie care necesita 300.000 EURO. Pentru aceasta se urmareste contractarea unui credit pe trei ani cu dobanda de 12% pe an.

Imprumutul va fi garantat printr-un contrat de gaj si ipoteca asupra activelor societatii.

II. Descrierea afacerii

1. Descrirea ideii de afaceri:

Prin intermediul restaurantului ,,CASA SELECT", SC Floria SA presteaza servicii de alimentatie publica de aprox. 6 ani. In acest interval de timp, ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, restaurantul si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata confortabila. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag totusi un numar important de consumatori din zona ultracentrala a Bucurestiului. In prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizata in proportie de 75%.

Strategia firmei:

Pe baza cunostintelor dobandite, a succeselor anterioare si tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a firmei va fi una de diferentiere calitativa fata de oferta concurentei.

Cu toate ca exista o serie de localuri in care se poate servi masa la preturi mai mici, special pentru atragerea si mentinerea clientilor-tinta vizati de societate, acest tip de strategie s-a dovedit a fi cel mai bun. Experienta si succesul celor 6 ani de activitate, argurmenteaza foarte bine alegerea acestei strategii.

2. Descrierea societatii:

Prezentarea situatiei actuale:

In prezent societatea dispune de un capital social de 740.000 mii lei, reprezentat de un numar de 7.400 de actiuni in valoare de 100 mii lei/ actiune. Finantarea activitatii sale se face predominant din surse proprii, la data intocmirii planului de afaceri structura de finantare a activitatii cuprinzand in proportie de 80% capitaluri proprii si 20% datorii curente catre furnizori, actionari si institutii ale statului.

La aceasta data, SC Floria SA si-a consolidat imaginea si pozitia de piata-tinta, valoarea cifrei de afaceri a anului 2005 ajungand la nivelul record de aprox 610.000 EURO.

Structura actuala a cifrei de afaceri lunare este urmatoarea:

Structura lunara a

cifrei de afaceri Procent Valoare lunara

(mii lei) Numar mediu de

clienti (zilnic)

Catering 25% 362.000 172

Servicii directe in in-

cinta restaurantului 75% 1.087.500 290

Total 100% 1.450.000 462

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Marketing - Restaurant Casa Select.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
7 407 cuvinte
Nr caractere:
41 997 caractere
Marime:
55.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
afacere, firma, organizare, capital, resurse
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Luminita Pistol, Aurelian Bondrea
Sus!