Plan de Afaceri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Descrierea afacerii.(viziunea afacerii)

Societatea contemporana se afla sub efectul unui val de stres si lipsa de timp liber. Intr-un oras ca Bucuresti oamenii sunt mereu ocupati. Intreaga viata a cetatenilor consta intr-o continua fuga si epuizare. Serviciul sau facultatea solicita o mare dedicare pentru cei care vor sa-si creeze o cariera de succes si de aceea, ei nu mai au timp penreu micile lor probleme cotidiene, cum ar fi cumparaturile zilnice sau saptamanele necesare. Timpul alocat cumparaturilor personale, cat si achizitionarea unui cadou pentru o onomastica este din ce ince mai scurt sau aproape inexistent.

De aceea segmentul prestarilor de servicii s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, in sprijinul acestor oameni. Astfel si firma S.C. EcoShopping .S.RL. s-a deschis pentru a-i ajuta pe oamenii de afaceri dedicati carierii lor, si nu numai. Serviciile oferite de noi constau in realizarea cumparaturilor de alimente, din marile supermarketuri precum Real, Cora, Billa, Carrefour, Mega Image, Metro si Selgros cat si a achizitionarii unui cadou in cazul cand clientii nostrii nu au timpul necesar pentru acest lucru.

Firma S.C. EcoShopping S.R.L. are ca obiect principal de activitate prestarea de servicii cu livrari la domiciliu, dar ea fiind momentan in curs de infiintare din punct de vedere juridic.

Misiune. Firma a luat nastere din dorinta unor studenti de a-si dezvolta o afacere pe un domeniu cu potential mare de aplicabilitate, deoarece nu necesita un nivel ridicat de resurse financiare. Ca orice firma nou infiintata ne dorim sa castigam increderea clientilor atat prin servicii de inalta calitate dar si printr-o publicitate cat mai veridica si atragatoare.

Ne consideram mai buni decat alte firme pentru ca noi chiar ne implicam in activitatea noastra si incercam sa ne satisfacem cat mai bine clientii.

Obiective. Pentru inceput nu dorim sa obtinem un profit foarte mare, deoarece avem o viziune realista, ci sa ne stabilim o pozitie respectata si apreciata pe piata prestarilor de servicii. Sediul firmei noastre este in Bucuresti si de aceea serviciile noastre se intind doar pe raza municiupiului.

Cumparaturile facute vor fi livrate la domiciliul clientului cu cele doua autoturisme de care dispune firma.Orasul Bucuresti este un oras in continua dezvoltare si de aceea trebuie sa ne putem adapta la schimbarile mediului, indiferent care ar fi acestea, pentru a putea supravietui.

2. Planul de marketing

Piata. In ultimii ani, in Romania s-a dezvoltat foarte mult domeniul livrarii la domiciuliu. Intr-un oras ca Bucuresti, suprasaturat, aceste servicii garanteaza mereu reusita firmelor de acest gen. Avantajul unui sistem care ofera livrari la domiiliu se refera la asigurarea unui volum zilnic de vanzari relativ constant, deoarece astfel consumatorul nu se mai izbeste de restrictii cum ar fi conditiile meteo, comoditatea, programul de lucru sau alte evenimente neprevazute care impiedica deplasarea. Diferentierea dintre multitudinea de firme care presteaza acest gen de servicii consta in:

-originalitatea serviciilor;

-promptitudine;

-seriozitate;

-punctualitate;

-oferte avantajoase;

-disponibilitate maxima(18/24 ore).

Clienti. Serviciile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor fizice.Pentru a garanta o calitate superioara a serviciilor oferite am incercat sa ne delimitam segmentul de piata ,in 4 poli, ( dupa criteriul demografic si cel de comportament) astfel:

-oameni de afaceri;

-studenti;

-persoane cu dizabilitati;

-pensionari.

Pentru o mai buna viziune asupra firmei vom discuta despre cei 4P ai mixului de marketing: produs, promovare, plasament si pret.

Produs. In cazul nostru ,serviciile de cumparaturi se vor referi atat la simplele cumparaturi ce tin de uzul casnic dar si cumparaturi ce tin de alegerea unui cadou potrivit sau pur si simplu transportul pentru marfurile ce limiteaza la gabaritul masinilor noastre.

Serviciile noatre se impart in mai multe categorii in functie de timpul de livrare:

• Servicii in regim urgent. Acestea se efectueaza imediat dupa primirea comenzii si timpul variaza in functie de marimea comenzii, de locul procurarii produselor si de adresa destinatarului;

• Servicii efectuate in 12 sau 24 de ore. Aceste livrari se vor efectua la 12 sau 24 de ore de la momentul primirii comenzii;

• Servicii libere. Ele se vor livra la data si in moementul zilei in care clientul doreste sa primeasca comanda, el putand opta si pentru livrarea unui cadou la o alta persoana decat cel care a efectuat comanda.

Plasament. Plasamentul se refera la modul de distributie si logistica. Livrarea se va efectua cu cele 2 masini de care dispune firma: Volkswagen Caddy si Dacia Logan, insa pentru livrari mai mici transportul se poate efectua si cu mijloace de transport in comun, deoarece acestea se dovedesc a fi uneori mai eficiente. De asemenea, se mai poate apela la mijloace de transport in comun in cazul in care avem avem mai multe comenzi si trebuie sa nu decalam programul stabilit pentru o zi.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 576 cuvinte
Nr caractere:
9 006 caractere
Marime:
15.44KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!