Piața Deodorantelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Deodorantele SOLIDE Producatorii de cosmetice au introdus in Romania noi deprinderi de igiena personala. Aparitia deodorantelor solide pe piata romana a marcat inceputul unei schimbari la nivelul comportamentului utilizatorului.

Eforturile producatorilor de a educa publicul in directia folosirii deodorantelor - atat a celor cu aerosoli cat si a celor solide - sunt foarte vizibili in zona cheltuielilor pentru media. Numai anul trecut aceste cheltuieli s-au ridicat la 7 milioane de dolari conform tarifelor - liste de publicitate (valoare rate, card), ceea ce inseamna locul al doilea, ca volum, in clasamentul produselor de ingrijire personala dupa sompoane. Motivul consta in potentialul nou pe care il are piata deodorantelor, in general, a deodorantelor solide, in perticular.

Roger Calmeyer, presedinte si director general la Colgate-Palmolive Romania, este de parere ca, desi pentru moment piata deodorantelor solide este buna, perspectivele sunt si mai bune, iar producatorii care investesc acum, mizeaza pe aceste perspective formidabile.

Pe o piata in care, initial, existau numai produse bazate pe aerosoli, notiunea de deodorant solid a patruns relativ greu. Producatorii au constientizat insa necesitatea educarii consumatorilor in ceea ce priveste introducerea unor noi deprinderi de igiena personala. Datorita eforturilor lor, utilizatorii au inteles ca, daca la deodorantele cu aerosoli, beneficiul care primeaza in alegerea marcii este parfumul, la cele solide se urmaresc alte avantaje, cum ar fi inlaturarea eficienta a transpiratiei, protectia hidratarea si catifelarea pielii.

Parerea lui Adrian Berea, Brand Manager Dove si Pond s la Unilever Romania, este ca deodorantele solide - sau de contact, cum le numeste el - sunt o propunere moderna si eficienta in gama produselor de acest gen. In tarile central si est europene, segmentul deodorantelor de contact, imbinat cu conceptul de skincare (ingrijire a pielii) este din ce in ce mai dezvoltat, ca dimensiune si ca variante propuse, tendinta care se accentueaza si pe piata romaneasca.

Formatorii de piata detin locuri fruntase Conform studiului de retail audit derulat de ACNielsen Romania, pe perioada ultimului an (martie-aprilie 2001 / martie-aprilie 2002), piata a fost dominata de doi producatori principali: Colgate-Palmolive - prin Lady Speed Stick si Mennen Speed Stick si Procter&Gamble, prin marca Secret. Primul dintre producatori este lider incontestabil, detinand procente confortabile, cu o medie anuala a cotei valorice de 51, 8 %. Numarul mare de variante cu miros si oferta unica de deodorante-gel au facut din Lady Speed Stick cea mai populara marca, detinand cote de piata care nu au scazut sub 33 % in ultimul an, dar care au ajuns si la 38, 4 %. Faptul poate fi explicat prin aceea ca a fost primul deodorant solid feminin intrat pe piata romaneasca, intr-o perioada in care acest concept era cu totul nou.

Din categoria destinata barbatilor, Mennen Speed Stick este singurul ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Deodorantelor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
774 cuvinte
Nr caractere:
4 677 caractere
Marime:
11.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!