Peter Fisk - Geniu în Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Peter Fisk este un experimentat specialist în strategie şi marketing, el colaborând cu unele dintre cele mai importante companii din lume, printre care Coca-Cola, Microsoft şi Vodafone.

După primele peripeţii în domeniul fizicii nucleare s-a angajat la British Airways, într-un moment în care aceasta era pe drept cuvânt “compania aeriană favorită a lumii”. S-a ocupat de vânzari şi marketing, făcând parte dintr-o echipă care a analizat problemele legate de globalizare şi de firmele care pătrundeau pe piaţă cu costuri mici.

Ca director general al Institutului Autorizat de Marketing, Peter Fisk a fost apărătorul standardelor profesionale şi al reputaţiei branşei.

În present el conduce o firmă de inovaţie strategică, The Foundation, ajutând companiile să-şi dezvolte afacerile dinspre exterior către interior. Văzând lumea prin ochii clienţilor, el îi ajută pe conducătorii de firme să vadă altfel lucrurile şi să-şi dezvolte concepţiile şi strategiile, convingerea şi capacitatea de a face lucruri excepţionale.

El combină energia şi inspiraţia tinereţii cu o experienţă practică semnificativă. Este căsătorit, are două fetiţe, a fost crescut la ţară, iar acum locuieşte la periferia Londrei.

"Geniu in marketing" este o carte la care te întorci pentru a-ţi verifica nelămuririle, pentru acurateţea proiectelor tale şi asta pentru că ea cuprinde teorii de marketing bine structurate şi exemplificate la fiecare pagină.

Cartea este atractivă înca de la modul de prezentare: format atipic, uşor de purtat, coperta neagra, cartonata, deja putem recunoaşte un stil de marketing profesionist. ...şi nu întâmplator. Peter Fisk, experimentat specialist în strategie şi marketing, vorbeşte despre geniu în marketingul actual, dupa experienţe în diferite companii importante din lume, precum: Coca-Cola, , Microsoft şi Vodafone.

Cartea lui Peter Fisk surprinde provocarile şi posibilitaţile pe care le are marketingul în ziua de astazi, aratând cum sa insuflaţi afacerilor dvs. geniul marketingului pentru a obţine rezultate extraordinare.

Acum piaţa nu mai primeşte doar ceea ce ofera companiile, ci, pentru a atrage piaţa, trebuie sa înţelegi cererea consumatorului, sa vii cu propuneri atipice, sa aloci mult mai mult credit valorilor intangibile ale companiei, care reprezinta 86% din valoarea de piaţa.

Pentru aceasta este nevoie de geniu in marketing. Astfel, geniul în marketing rezida în capacitatea de a crea o legatura între ceea ce se întâmpla în exterior şi ceea ce se întâmpla în interior, între pieţe şi afacere, între clienţi şi acţionari, între creativitate şi analiza, între promisiuni şi realitate, între prezent şi viitor, între cele două emisfere ale creierului: gândire şi creativitate. Cartea este structurata în cinci părţi, pornind de la Ingeniozitate: Constituţia unui geniu în marketing, Gândirea: Mintea unui geniu în marketing, Concurenţa: Procedeele proprii unui geniu în marketing, Conducerea: Efectul produs de geniul în marketing, Geniul: Cum să devii geniu în marketing. Regăsiţi în carte exemple ale geniilor în marketing, care au făcut celebre branduri recunoscute, precum Apple, Google, Zara, Mercedes sau Dell, pornind de la genii recunoscute, precum Albert Eistein şi Pablo Picasso. Cartea se adreseaza antreprenorilor, managerilor generali, directorilor de marketing, studenţilor, tuturor celor interesaţi de marketingul din ziua de astăzi, dar mai ales celor care doresc ca afacerea lor să dăinuie în timp pe noile pieţe care apar.

„Aceasta carte le oferă specialiştilor în marketing 99% inspiraţie pentru numai 1% transpiraţie“,

Hugh Burkitt, manager general al Marketing Society.

Orice specialist în marketing are capacitatea de a devenii “geniu”, de a combina inteligenţa şi imaginaţia proprie într-o manieră mai interesantă, mai inovatoare, mai eficientă.

Geniu în marketing stă în capacitatea de a lega exteriorul de interior, pieţele de afacere, clienţii de acţionari, creativitatea de analiză, promisiunile de realitate. Specialiştii geniali în marketing au atât inteligenţa, cât şi imaginaţia care le permit să perceapă limpede ocaziile cele mai favorabile şi să obţină rezultate extraordinare.

Geniu în marketing este destinată tuturor celor din lumea afacerilor de astăzi.

Geniul constă în aplicarea inteligenţei într-un mod mai imaginativ. Există multe definiţii ale geniului. Deşi unele se concentrează asupra aspectelor legate de inteligenţă, de pildă asupra atingerii unui coeficient de inteligenţă ridicat, se consideră de regulă că geniul este legat mai puţin de nivelul absolute al inteligenţei şi mai mult de aplicarea acesteia într-un mod creator. Deşi unii afirmă că omul se naşte cu geniul sau cu aptitudinea de-al dobandi, majoritatea susţin că geniul se dobândeşte în primul rand prin muncă asiduă şi chibzuinţă, care îmbină gândirea profundă cu creativitatea radicală.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI

Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Peter Fisk - Geniu in Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 967 cuvinte
Nr caractere:
10 084 caractere
Marime:
15.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!