Previzualizare referat:

Extras din referat:

Povestea Napolact a inceput acum mai mult de 100 ani, rețetele și produsele Napolact fiind atestate încă din 1905, însă brandul, asa cum este cunoscut acum, a luat naștere în 1991.

A apărut, în mod oficial în anul 1990, dar există de cel puțin un secol, mai precis din anul 1905, sub numele de “Atelierul lui Vlad”, fiind evidențiată de Wall-Street ca cea mai longevivă companie din România. Compania “Vlad” a inceput ca producator de unt și brânză de vacă, introducând pentru prima oară pe piața din Cluj iaurtul, iar din 1936 “Vlad” producea brânzeturi fermentate si topite pe care le-a exportat în mai multe țări, printre care și Statele Unite ale Americii. În urma naționalizării proprietăților din 1948, firma “Vlad” se tranformă în “Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Cluj”, pentru ca în anul 1991 organizarea întreprinderii să se schimbe, transformându-se într-o societate pe acțiuni cu capital majoritare de stat, iar la începutul anului 1996 compania a devenit în totalitate o societate pe acțiuni, 51% dintre acestea fiind deținute de managerii întreprinderii și de către angajați, numindu-se “Napolact SA”.

"Vorbim despre mai bine de 100 de ani de experiență atestată documentar în industria de lactate, din perioada Atelierului lui Vlad. Este un brand foarte legat de zona Clujului și a Ardealului, atăt din punct de vedere al rețetelor tradiționale cât și al zonei de colectare a materiei prime și al producției efective”, menționează Marian Chiracheș, Group Brand Manager Napolact.

Brandul “Napolact” face parte din portofoliul companiei “Friesland Romania”, cel mai mare producator de pe piața laptelui de consum din România cu o cifră de afaceri de 407.116.059 RON.

Analiza pieței lactatelor, din România, în ultimii 2 ani

După o creștere de 4% in 2012, piața lactatelor proaspete din România a atins pragul de 227 milioane de euro. “Piața are în continuare un potențial foarte mare de dezvoltare. Nu mă aștept la creșteri de două cifre, având în vedere trendurile economice actuale, dar estimez o evoluție pozitivă a consumului și în 2013”, a declarat Adrian Pașcu, Director Comercial Danone Romania & Moldova, într-un interviu acordat publicației “Modern Buyer”.

Tot conform domnului Adrian Pașcu ,referitor la evoluția pieței de lactate proaspete în 2013, acesta a declarat: “Sunt extrem de optimist. Anul trecut, categoria a crescut și prevăd un trend similar și în 2013. Cred că principalele tendințe sesizate în 2012 pe piața lactatelor proaspete vor continua și în acest an. Nu putem vorbi de o creștere de două cifre, însă cum spuneam, există în continuare potențial, având în vedere consumul încă mic din țara noastră și beneficiile nutriționale ale produselor lactate fermentate. O altă tendintă, care cred că va impacta destul de mult consumul în general, este orientarea tot mai mare către alimentele sănătoase, iaurturile jucând un rol foarte important, iar în particular, segmentul de iaurturi funcționale va fi din nou motorul creșterii categoriei.”

Însă în ceea ce privește ascensiunea pieței lactatelor și consumul lactatelor pe cap de locuitor :” Cred că vom înregistra evoluții similare celor din 2012, respectiv o creștere cu circa 4%. Din estimările noastre, consumul de produse lactate se situează undeva pe la 5,3 kg pe cap de locuitor și pe an, tările vecine, precum Ungaria sau Bulgaria, au consumuri per capita de 16 – 18 kg, ceea ce înseamnă că în piața noastră mai este încă mult loc de creștere.”

Descriere campanii de promoții.

Ansamblul unitar și coordonat de acțiuni publicitare, programate în timp și în spațiu, care se derulează prin diferite canale și suporturi media și care au drept scop atingerea obiectivelor firmei. În principiu, Campania este rezultatul unui efort intens de planificare care presupune abordarea strategică a comunicării ținându-se cont de caracteristicile produsului sau serviciului, cât și de caracteristicile cumpărătorilor.

Tipurile de campanii publicitare:

- Campania de continuitate: administrarea cheltuielilor de publicitate cu scopul obținerii unei expuneri regulate. Exemple: Coca-Cola, Orange, Ariel, etc.

- Campania de impulsuri regulate: reprezintă împărțirea cu regulariate a ocaziilor de expunere a mesajului în cadrul campaniei.

- Campania de impulsuri neregulate: se axează mai mult pe produsele sezoniere. Exemple: Goldenbrau, Tuborg, creme de plaja, etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Napolact.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 789 cuvinte
Nr caractere:
19 880 caractere
Marime:
31.30KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!