Murfatlar în Marea Britanie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rezumat introductiv

Vinul este un purtător de imagine pentru istoria, cultura şi civilizaţia oricărei ţări cultivatoare de viţă de vie. România este, prin tradiţie şi potenţial, o ţară viticolă, pentru ţara noastră vinul reprezentând un produs tradiţional, bucurându-se de o paletă bogată de sortimente, dispunând de un mare trecut istoric şi de bogate tradiţii culturale. Vinurile româneşti au fost întotdeauna căutate în Europa. Alături de ţări ca Franţa, Italia, Spania sau Germania, România poate fi considerată o adevărată " patrie a vinului" în Europa.

Bazându-ne pe tradiţia existentă în ţara noastră, pe medaliile şi premiile obţinute de vinurile româneşti în afara graniţelor, vinurile sunt produsele care pot fi exportate cu succes în ţările europene, atât timp cât sunt însoţite de o promovare adecvată. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, Marea Britanie este ţara către care firma Murfatlar îşi va exporta vinul Sec de Murfatlar, după studii realizate în prealabil în ceea ce priveşte tipurile de vinuri consumate în ţările europene, în ceea ce priveşte posibilitatea intrării pe piaţa respectivă. În paginile următoare am dezvoltat analiza realizată în ceea ce priveşte ţara, mediul de marketing şi strategiile cu care firma Murfatlar va intra pe piaţa engleză.

Capitolul 1. Prezentarea produsului şi a ţării

1.1. Prezentarea produsului

România este o importantă ţară europeană producătoare de vin, dispunând de un mare trecut istoric şi de tradiţii culturale, mare parte din ele legate de această băutură, considerată o licoare divină.

Pentru România, vinul reprezintă un produs tradiţional, bucurându-se de o paletă bogată de sortimente, dispunând de un mare trecut istoric şi de bogate tradiţii culturale. Vinurile româneşti au fost întotdeauna căutate în Europa, ca de altfel şi tescovina (tighirul). Alături de ţări ca Franţa, Italia, Spania sau Germania, România poate fi considerată o adevărată " patrie a vinului" în Europa.

Atât descoperirile arheologice, cât şi documentele istorice plasează începuturile culturii viei pe teritoriul României de astăzi, acum 4000 de ani, vinurile produse în această regiune constituind un obiect de comerţ încă din acele vremuri. Vinurile româneşti sunt produse atât din soiuri autohtone de struguri, cât şi din soiuri importate, ce s-au adaptat foarte bine condiţiilor climatice specifice din România. Soiurile de struguri specific românesti sunt constituite de feteasca regală, feteasca albă, busuioaca de Bohotin, grasa de Cotnari, băbeasca neagră, feteasca neagră, tămâioasa românească.

Vinul reprezintă o băutură alcoolică ce se consumă pe întreg teritoriul României. Nu se poate delimita un anumit teritoriu sau spaţiu geografic, unde există numai non-consumatori absoluţi sau numai non-consumatori relativi. De asemeni, vinurile sunt comercializate în întreaga ţară. Sunt bunuri alimentare care ocupă un loc important în schimburile comerciale ale României, fiind al treilea produs, din grupa celor vegetale, exportat de ţara noastră, după legume-fructe şi cereale.

Vinul este un purtător de imagine pentru istoria, cultura şi civilizaţia oricărei ţări cultivatoare de viţă de vie. România este, prin tradiţie şi potenţial, o ţară viticolă, fiind membră din anul 1928 a Oficiului Internaţional al Viei şi Vinului. Prin mărimea suprafeţelor viticole şi a producţiilor realizate, România se situează printre primele 10 ţări viticole din lume, iar în Europa sectorul românesc deţine 5.4 % din suprafaţă (locul 5, după Spania, Franţa, Italia şi Portugalia) şi 3.1 % din producţia de struguri de vin (locul 6, după Italia, Franţa, Germania, Spania şi Grecia).

Murfatlar, podgorie de înalt prestigiu a României, amplasată în centrul Podişului Dobrogean, este beneficiara unui climat generos, ce oferă şansa realizării unor vinuri naturale dulci, remarcabile, certificate de profesionişti şi cu nenumărate medalii de aur la concursurile internaţionale (Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Yalta, Ljublijana, Langenlois, Montpellier, New York, Sofia, Viena, Bucuresti etc.). Tradiţia milenară a podgoriilor dobrogene, atestată şi de exponatele Muzeului Vinului din incinta Complexului de vinificaţie al societăţii, se regăseşte mai recent în bazinul viticol Murfatlar, respectiv la începutul secolului XX (1907), când au fost create primele plantaţii cu soiuri europene altoite, dintre care s-au remarcat: Chardonnay, Pinot Gris şi Pinot Noir. Crearea staţiunii de cercetări viticole Murfatlar în 1927 a permis extinderea sortimentului cu alte soiuri valoroase ca: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Traminer, Riesling italian, Cabernet Sauvignon şi Merlot. Centrul viticol Murfatlar cuprinde arealul viticol existent în zona localităţilor Basarabi, Valul lui Traian, Poarta Albă, Simioc, Valea Dacilor, însumând în total circa 3000 ha plantaţii viticole. Solurile aride cu suport de calcar ce în multe locuri devine aparent, climatul continental excesiv cu veri foarte căldurose, toamne lungi şi însorite, regimul deficitar al ploilor (sub 400 litri/m2), repartizat în special primăvara (mai-iunie) şi toamna (noiembrie-decembrie), asigură o maturare uniformă a strugurilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Murfatlar in Marea Britanie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
13 638 cuvinte
Nr caractere:
70 159 caractere
Marime:
1.37MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!