Mixul de Marketing - SC Marelbo SRL

Previzualizare referat:

Extras din referat:

MIXUL DE MARKETING

Concept esential al teoriei moderne a marketingului, mixul de marketing reprezinta "ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combina cu scopul de a produce pe piaţa ţintă reacţia dorita.

El reuneşte proprietăţile caracteristice ale organizaţiei,elementele pe care aceasta le poate folosi pentru a influenţa cererea pentru produsul său în general, vânzările în mod special, şi anume: produsul însuşi, nivelul preţului, activitatea promoţională şi distribuţia sau plasarea produsului. Acest set de variabile controlabile de către organizaţie, cunoscut şi sub numele de cei “4P” are rolul de a detalia strategiile de marketing şi de a influenţa piaţa în vederea asigurării eficienţei maxime.

Cei “4P”constituie variabilele cheie prin care organizaţia poate acţiona în vederea obţinerii impactului maxim asupra pieţii şi consumatorului şi reflectă modul în care sunt antrenate diferite componente ale resurselor de care dispune organizaţia pentru obţinerea efectelor scontate.

De asemenea, trebuie ţinut seamă, de faptul că cei “4P” “reflectă concepţia ofertanţilor referitoare la instrumentele de marketing disponibile în vederea influenţării cumpărătorului şi de aceea dacă întreprinderea priveşte cu ochiul consumatorului, atunci când concepe cei “4P”, trebuie să conceapă şi cei “4C” ai cumpărătorului.

Cei “4P” Cei “4C”

Produs Cumpărătorul cu cerinţele şi dorinţele sale

Preţ Cost suportat de cumpărător

Plasament (distribuţie) Comodiatatea achiziţionării

Promovare Comunicare

Produsul: Defineste carateristicile produsului sau serviciului si indeplineste nevoile clientilor.

Pretul: Ganditiva la o strategie de pret. Daca va ganditi sa oferiti servicii gratuit, chiar si acest lucru face parte din strategia de marketing. Identificarea costurilor totale pentru un produs face parte din elementul pret.

Promovare:Reclama, Publicitate, Promotii, Relatii Publice sunt principalele elemente ce trebuie luate in considerare.

Plasare(Distributie): Modul in care clientul primeste produsul final.Asadar mixul de marketing reprezinta "ansamblul de instrumente tactice de marketing controlabile pe care firma le combina cu scopul de a produce pe piata tinta reactia dorita”

Studiu de caz: Bazele firmei au fost puse în anul 1984, iar S.C. Marelbo a fost înfiinţată în 1994, la Vicovu de Sus,devenind mai apoi una din cele mai cunoscute producătoare de încălţăminte din România. Dovezile constau în nenumăratele premii interne şi internaţionale câştigate pentru calitatea excepţională a produselor, pentru design-ul atractiv şi pentru dezvoltarea extraordinară a firmei .

Fabrica este dotata cu utilaje tehnologice performante de ultima generatie, capacitatea de productie a fabricii fiind de peste 2000 de perechi de pantofi într-un interval de opt ore. Produsele sunt realizate din piele naturala, lucru ce dovedeste înca o data calitatea acestora. Respectul si interesul pe care îl acorda clientilor este dovedit de faptul ca propune aproximativ 500 de modele noi pentru barbati, femei si copii în fiecare sezon. Firma are o suprafata construita de aproximativ 9.000 mp. Marelbo Prod Com si Marelbo Shoes au 420 de angajati cu experienta în domeniu si cu o înalta calificare.

Obiectivele urmarite:

Marelbo doreşte să devină mai mult decât un partener pentru afacerile de succes - un membru al echipei fiecăruia dintre clienţii care aleg această firma. Ei cred că integritatea, orientarea către client şi spiritul de echipă vor face din Marelbo cel mai important distribuitor de incaltaminte din România în anii ce vor urma. Pentru a atinge acest obiectiv, îşi îmbunătăţesc permanent portofoliul produse, analizând cu atenţie dezvoltarea pieţei, înţelegând tendinţele şi adaptând ofertele, astfel încât să poată avea răspunsuri la întrebări şi soluţii la probleme.

Planurile de viitor ale firmei Marelbo vizează creşterea portofoliului de modele atat la barbati,dama cat si la copii si multumirea tuturor clientilor indiferent de varsta sau conditie sociala.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing - SC Marelbo SRL.doc
  • pliant 1.bmp
  • pliant 2.bmp
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, bmp
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 599 cuvinte
Nr caractere:
8 413 caractere
Marime:
1.08MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!