Mixul de marketing pentru un nou produs comercializat sub o nouă marcă - Babyglade

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I. Descrierea companiei din Romania

Firma Glade face parte din portofoliul companiei SC Johnson Wax, compania fondata in 1886 de catre Samuel Curtis Johnson. Pentru inceput firma producea in principal ceara de lustruit parchetul, o idee inovativa pentru vremea respectiva care a raspuns nevoii de a dezvolta un produs cu o formula speciala pentru ingrijirea podelelor din parchet - Ceara de parchet Johnson. SC Johnson si-a castigat astfel reputatia prin increderea pe care o dau produsele sale concepute si fabricate la cele mai inalte standarde. Dupa mai bine de 115 ani, compania este inca in proprietatea si sub conducerea familiei Johnson, cu operatiuni in mai mult de 70 de tari la nivel mondial.

SC Johnson Wax si-a inceput activitatea pe piata din Romania in 1993 printr-un birou de reprezentanta, distribuind produsele cu ajutorul unei companii locale de distributie. Produsele SC Johnson Wax au obtinut repede notorietate si au patruns in gospodariile romanilor cu o investitie mica in publicitate. Produsele SC Johnson Wax au fost din ce in ce mai apreciate pe piata romaneasca ,afacerea a crescut vertiginos pentru ca, in 1998 sa se deschida filiala oficiala a companiei în Romania. Unele dintre marcile binecunoscute in Romania comercializate includ: Pronto, Glade, Oust, Duck Anitra, Mr. Muscle, Raid, OFF!, Stira e Ammira. Ultima achizitie la nivel global a fost preluarea de la Bayer AG a diviziei de insecticide si repelenti reprezentata prin marcile Baygon si Autan.

II.Analiza mediului de marketing extern

A.Concurenta si produsele lor

Principalul concurent al marcii Glade este reprezentat de AmbiPur.

Compania care detine aceasta marca si anume Sara Lee Italy s-a hotarat recent sa vanda marca AmbiPur celei mai mari companii de bunuri de larg consum, si anume Procter&Gamble. Aceasta tranzactie s-a incheiat in primavara anului 2010 in schimbul sumei de 470 de milioane de dolari.

Lansarea brand-ului s-a realizat in anul 1975, primul produs fiind AmbiPur Permanente, hartie impregnata cu parfum. In anul 1992 Ambi Pur lanseaza pentru prima data un odorizant electric ,concept care a beneficiat de un mare succes datorita duratei mari de viata a produsului, parfumului constant si posibilitatii de a schimba rezerva si de a regla intensitatea parfumului. In anul 2000 AmbiPur lanseaza AmbiPur Car, primul odorizant auto lichid.

In Romania brand-ul AmbiPur a fost lansat in anul 1997 de catre compania importatoare Safilar cu sediul in Arad si reprezinta, conform companiei de cercetare MEMRB , cu sediul central in Cipru, o cota de piata valorica de 25%, in perioada septembrie-octombrie 2007.

Brand-ul AmbiPur in Romania, ocupa in categoria odorizantelor, locul 2 si are ca pozitionare categoria premium. Piata de odorizante din Romania este concentrata, fiind dominata de doi mari producatori: SC Johnson Wax, lider de piata, cu cele doua branduri Glade si Oust, urmat indeaproape de Sara Lee, cu brand-ul AmbiPur. Sara Lee, producatorul AmbiPur detine impreuna cu alti doi producatori 65% cota globala de piata in categoria odorizantelor.

Observații:

ASE Bucuresti

Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing pentru un Nou Produs Comercializat sub o Noua Marca - BabyGlade.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 387 cuvinte
Nr caractere:
13 556 caractere
Marime:
1.26MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Barbu Andreea
Sus!