Mixul de marketing la firma Kaufland

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Plan de marketing

Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Kaufland este reprezentat de 600 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia,Polonia,Croatia si mai nou în Romania.Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafata totala de vanzare cuprinsa intre 2500 mp si 12.000 mpsi sunt cunoscute sub denumirea de „Kaufland“, "KaufMarkt“ si „Handelshof“.Oferta cuprinde de la marci proprii, care contin produse de calitate la preturi convenabile mici, pana la produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

Intrarea firmei Kaufland pe piaţa românească a fost în 13 octombrie 2005, la Bucureşti. Tot înacelaşi an magazinul Kaufland s-a deschis şi la Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti. Până în anul 2008 au fost deschise 37 de magazine.

In prezent numarul filialelor Kaufland in Romania trece de numarul 100, astfel ca in luna februarie 2013 a avut loc deschiderea a inca doua magazine in judetul Suceava , mai exact pe 7 februarie in municipiul Radauti si pe 28 februarie in Falticeni.

In Radauti hipermarketul este pozitionat la iesirea din oras fiind atractia clientilor locali dar si a celor din jurul orasului.

Fiind un oras redus ca suprafata si compact, pana la deschiderea filialei Kaufland in oras nu au mai fost astfel de magazine mari, de aceea pentru locuitorii din zonă a fost o necesitate construirea acestuia. Concurentii locali sunt magazinele: Profi, Unicarm, Mediterana pe care Kaufland i-a depasit cu usurinta din primele luni de functionare prin faptul ca este un hypermarket celelalte fiind magazine cu spatiu mult mai redus.

Furnizori

Majoritatea produselor (bauturi,congelate,tigari,produse non-food) vin de la depozitul central aflat la Ploiesti.Produsele sunt distribuie zilnic de la depozit la toate filialele din tara.Datorita termenului de valabilitate redus,painea,mezelurile,lactatele sunt distribuite direct de catre furnizori. Furnizori de: -Dulciuri:Heidi,Kandia,Joe -Bauturi: Cola,Pepsi,Timbark,European Drinks et -Drogherie: Nivea,Colgate,Hankel,Procter&Gamble,Interbrand -Alimente:Fux,Unilever -Lactate:Napolact,Parmalat,Danone -Congelate: Agroalim -Peste: Macromex

Clienti

Kaufland este un lant de supermarketuri ce pune in primul rand accentul pe profesionalism si produse de calitate superioare. Nu e de mirare acest fapt avand in vedere locul de infiintare a acestor magazine, Germania. Profesionalismul angajatilor Kaufland s-a tradus in 2012 prin faptul ca lantul de magazine Kaufland a ocupat locul 1 in ceea ce priveste segmentul de vanzari cu amanuntul, depasind astfel un alt mare lant de magazine din Romania, Metro. De remarcat faptul ca acest lucru se intampla la numai 6 ani de cand Kaufland a intrat pe piata din Romania, iar Metro era vazut ca un lant de magazine imbatabil.

Aceasta depasire in ceea ce priveste vanzarile se datoreaza in primul rand profesionalismului si respectului fata de proprii clienti, dar si prin faptul ca cei de la Kaufland au tot timpul produse cu reduceri de pret, pentru ca oricine intra in magazin sa aiba posibilitatea sa faca economii consistente.

Ca urmare a acestor succese realizate intr-un timp atat de scurt pe piata din Romania concernul Kaufland s-a extins si in Radauti fiind o sursa sigura de atractie pentru clientii orasului dar si pentru cei din imprejurimi datorita faptului ca in acest loc nu s-a aflat pana in prezent niciun asemenea magazin (hypermarket). Prin deschiderea acestuia li se ofera clientilor locali dar si clientilor de la satele invecinate posibilitatea efectuarii cumparaturilor in conditii de satisfactie si la standarde superioare.

Astfel, in cele 3 luni de la deschiderea magazinului Kaufland in Radauti firma a reusit sa aduca un flux de aproximativ 2000-3000 de clienti pe zi si sa isi asigure o serie de clienti fideli prin produsele si serviciile oferite la cele mai inalte standarde. In principal magazinul se adreseaza clinetilor care dispun de mijloace de transport deoarece Kaufland este destinat cumparaturilor de mari dimensiuni, acest fapt fiind aratat prin oferirea acelor carucioare de cumparaturi.

Observații:

Universitatea Stefan cel Mare Suceava

Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica

Specializare: Administrarea afacerilor, Departament ID

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing la Firma Kaufland.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 057 cuvinte
Nr caractere:
17 392 caractere
Marime:
75.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!