Mixul de Marketing

Extras din referat:

INTRODUCERE

România, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene de la 1

Ianuarie 2007, are nevoie de o politică a sectorului de transporturi foarte bine definită, de

obiective şi strategii orientate spre piaţă / cerere, pentru a asigura dezvoltarea echilibrată şi

durabilă a sistemelor naţionale şi a industriei de transport, în vederea atingerii nivelului de

performanţă şi eficienţă a ţărilor din Europa de Vest, şi de asemenea pentru a se ridica la

standardele internaţionale de siguranţă şi de mediu.

Transportul rutier de mărfuri reprezintă distribuirea încărcăturilor cu autovehicule din punctul de încărcare la punctele de destinaţie în baza contractelor de transport.

Transport din latină „transporto” – deplasare în spaţiu. Transportul rutier este o ramură de producere, ce are un character comercial ce asigură necesitatea vitală a societăţii în transportul de mărfuri şi călători. Procesul de transport reprezintă totalitatea operaţiilor efectuate de mijloacele de transport la deplasarea în spaţiu şi timp a bunurilor materiale şi a pasagerilor.

Obiectul transportului rutier constituie bunurile materiale (marfa) şi pasagerii.

Orice marfă din momentul amplasării în caroserie până la descărcarea ei în punctul de destinaţie reprezintă sarcina sau încărcătura.

Prin activitatea de transport nu se creează bunuri materiale, ci se efectuează prestaţii la deplasarea mărfurilor, cheltuielile pentru transportare fiind incluse în valoarea lor. De aceea în economia naţională, transportul rutier ocupă un sector terţar.

Transportul uneşte toate ramurile economiei naţionale într-un organism ce asigură funcţionarea sistemei bani – marfă – bani ce stă la baza dezvoltării economiei oricărei ţări.

CAPITOLUL I

MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE.

Scurt istoric al societatii Adbocar Trans S.A.

Infiintata la inceputul anului 2008, avand un capital integral privat, compania are ca activitate de baza transportul intern si international de marfuri si se afla intr-un proces continuu de dezvoltare si imbunatatire a serviciilor oferite clientilor in conditii de operativitate, eficienta si siguranta maxima.

Inca de la inceput scopul propus a fost a oferi clientilor cele mai calitative servicii de transport marfa la preturi cat mai avantajoase si de a raspunde asteptarilor clientilor la un nivel cat mai inalt. A castigat respectul clientilor prin serviciile de calitate pe care le ofera. Pentru ca in transport cel mai important activ este timpul, iar timpul inseamna bani de aceea trebuie sa se ajunga intotdeauna in timp util la destinatie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Marime:
391.13KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Doamna Prof.Niculescu Rodica
Sus!