Mix de Marketing - SC Real Impex SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Descriere firmă
2. Piața
3. Cercetare Piață
4. Mixul de Marketing
4.1. Configurarea Produsului
4.2. Configurarea Prețului
4.2.1. Strategia de Preț
4.2.2. Nivelul Prețului
4.2.3. Calcularea Prețului de Vînzare
4.3. Configurarea Promovării
4.3.1. Reclama
4.3.2. Promovarea Vînzarilor
4.4. Configurarea Distribuției

Extras din referat:

1. Descriere firma

Societatea comercială Real Impex SRL, a fost fondată în 2010 având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea umbrelelor. Sediul societăţii este situatat în oraşul Iaşi.

SC Real Impex SRL este persoana juridică romană având formă juridică de societate cu răspundere limitată şi capital privat. Societatea îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu prevederile din contractul şi statutul societăţii. Capitalul social al societăţii este de 120.000 lei şi este în întregime privat.

Unitatea este amplasată într-un spaţiu special amenajat cu toate dependenţele necesare în suprafaţa totală de 200 m^2, pe care l-a închiriat de la deținatorul spațiului, SC GORMAN SRL, aflanduse pe strada C.A. Rosetti Nr5.

Finanţarea investiţiei s-a realizat din bani proprii şi accesîand un credit de la banca Transilvania Iasi, rambursarea se face pe termen de 10 ani.

Materia prima este furnizată de societatea comerciala Douplan-Group SRL – materialul textil, SC Gorigors SRl, furnizorul celorlalte materiale, importate din China.

Societatea dispune de magazin propriu de desfacere a produselor. Unitatea de desfacere se află la aceeaşi adresă cu sediul firmei.

2. Piața

Piaţa în domeniul nostru de activitate este formată din cumpărători care diferă între ei prin puterea de cumpărare, a mediului de viaţă, a comportamentului şi a educaţiei.

Piaţa noastră ţintă constă din persoane cu vârste între 12 şi 70 de ani, pe raza judeţului Iaşi, care reprezintă 65% din populaţia totală a judeţului. Din punct de vedere socio-demografic am indentificat două pieţe cu factor de profitabilitate diferit, una corespunzătoare mediului rural cu o populaţie estimată de 450000 şi o a doua, mai profitabilă, corespunzătoare mediului urban estimată la 360000 de locuitori în întreg judeţul.

Diferenţierea ofertei proprii de cea a concurenţilor de pe piaţă se poate realiza în funcţie de atributele produsului, ca principal avantaj oferit consumatorului.

Calitatea produsului este comunicată şi cu ajutorul altor elemente de marketing: preţul uşor ridicat în comparaţie umbrelele comercializate de concurenţă. Imaginea calităţii produsului Real Impex este susţinută şi de modalităţile de ambalare, distribuţie, publicitate şi promovare. Comunicarea calităţii, ambalării, distribuţiei şi promovării formează un tot în ansamblu care vine să susţină în final imaginea mărcii.

Piaţa umbrelelor este încă în plină expansiune şi dacă se urmează tendinţele observate deja, este probabil ca în următorii ani dezvoltarea acestora va atinge un nou nivel. Se speră că pe viitor aceste dispozive să capete amploare pe piaţa românească.

3. Cercetare piața

În procesul de lansare a noilor umbrele de la SC Real Impex SRL a trebuit să avem în vedere preferinţele pieţei căreia i se adresează acesta. Problema cu care ne confruntăm a fost lipsa de date referitoare la aceste preferinţe ale pieţei, şi în consecinţă imposibilitatea de a determina trăsăturile optime pe care a trebuit sa le aibă produsul în momentul lansării.

Produsul ce va fi lansat este o variaţie a unei umbrele în stil chinezesc. În procesul de lansare a noului produs, vom avea în vedere preferinţele pieţei căreia i se adresează şi delimitarea efectivă a pieţei ţintă.

Scopul cercetării noastre este încadrarea caracteristicilor noului produs în preferinţele pieţei ţintă.

Principalele obiective stabilite sunt legate de:

- verificarea măsurii în care sunt utilizate umbrelele

- piaţă preferinţele consumatorilor legate de modelele disponibile pe piaţă

- stabilirea caracteristicilor optime ale noului produs, în raport cu cerinţele pieţei

- determinarea căilor de achiziţionare a umbrelelor de către consumatori

- delimitarea tipologiei consumatorilor probabili

Cercetarea s-a efectuat printr-o anchetă stradală deoarece asigură răspunsuri mai rapide faţă de alte metode de administrare a chestionarelor si posibilitatea oferirii de explicaţii suplimentare privitoare la eventualele nelămuriri. Un alt avantaj al sondajului stradal este gradul mai mare de accesibilitate, ce ne permite să abordăm mai uşor diferite categorii de persoane.

În urma studiului realizat am constatat că cererea de umbrele este destul de slaba, frecvenţa de cumpărare la majoritatea dintre ei este redusă. Portretul cumpărătorului potenţial realizat în urma studiului dezvăluie că publicul tinta este tânăr, cu varsta între 25 – 35 de ani, din mediul urban şi cu un salariu mai mic de 800 lei pe lună.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mix de Marketing - SC Real Impex SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 987 cuvinte
Nr caractere:
11 007 caractere
Marime:
85.00KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Ioana Ursachi
Sus!