Mediul Extern de Marketing în Franța

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Mediul extern

a. Macromediul

- Mediul demografic: mărimea populatiei potentiale, datele în evolutie, densitatea populatiei, structură pe vârste, structura familiei

La 1 ianuarie 2009, populaţia Republicii franceze era estimată la 65 073 482 de locuitori, dintre care 62 448 977 în zonă metropolitană, reprezentând aproximativ 1% din populaţia mondială. Franţa a înregistrat o creştere de 33% în ultimii 45 de ani. În intervalul 1961-2006 s-a înregistrat o medie anuală de 99,2 loc./km. În 2006 s-a înregistrat cel mai înalt nivel, de 111,4 şi cel mai scăzut în 1961, de 83,9. Specialiştii speculează pentru anul 2010 un nivel de 113,4. Începutul secolului XXI, aduce o schimbare la nivelul piramidei vârstelor: se remarcă o creştere a părţii vârstnice a populaţiei corelată cu creşterea speranţei de viaţă.

Unitatea domestică este denumită menaj. Acesta include toate persoanele care locuiesc în acelaşi loc iar aceste persoane nu sunt neapărat înrudite. Majoritatea locuinţelor sunt compuse din cupluri cu său fără copii. Există trei tipuri de unităţi domestice tradiţionale: familia patriarhală, familia stem şi familia nucleară. Familia patriarhală (modelul rural unde copii stau acasă şi li se alătură perechile), familia nucleară care este predominantă în sudul Franţei şi se bazează pe principiul egalităţii în familie.

Cresterea demografică înregistrată de Franta este una dintre cele mai dinamice din Europa si este datorată unui nivel al natalitătii superior mediei europene si unui şold migrator pozitiv (aproximativ 100.000 persoane anual). În ceea ce priveste fecunditatea, aceasta se clasează printre primele în Europa, cu 2,01 copii per femeie în anul 2006.

Limba franceză este singura limbă oficială din 1992, astfel că Franta este singura tară din Vestul Europei, cu exceptia micro statelor, care are o singură limbă recunoscută oficial. Cu toate acestea, în Franta se vorbesc 77 limbi regionale care nu au nici un statut oficial, dar în ultima vreme au început să fie predate în unele scoli. Alte limbi străine, cum ar fi limba portugheză, limba italiană, limba arabă si altele, sunt vorbite de diferitele colectivităti de imigranti.

- Mediul economic: puterea de cumpărare, rata inflatiei, cursul valutar, PIB, nivelul de importuri etc.

Economia Frantei este o combinatie de multe întreprinderi private (peste 2,5 milioane companii înregistrate) si de importante (dar în scădere) interventii ale guvernului care păstrează o influentă puternică asupra anumitor sectoare economice fiind principalul actionar la numeroase societăti considerate drept strategice (cale ferată, electricitate, constructii de aeronave, etc.).

Franta este membră din G8, grupul celor mai industrializate natiuni, fiind considerată în 2005 ca cea de a sasea economie mondială după Statele Unite, Japonia, Germania, China si Regatul Unit. Franta este una dintre cele 11 tări din Uniunea Europeană care a lansat moneda Euro la 1 ianuarie 1999, aceasta înlocuind complet Francul Francez la începutul anului 2002.

Conform Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economică, în anul 2004 Franta a fost cel de al 5-lea exportator mondial si cel de al patrulea importator mondial de bunuri fabricate. În 2003 Franta a fost cel de al doilea recipient de investitii străine direct dintre tările OCDE cu 47 miliarde dolari înaintea Statelor Unite, Japoniei, Regatului Unit sau Germaniei, iar companiile franceze au investit în acelasi an 57,3 miliarde dolari, Franta fiind astfel al doilea cel mai important investitor direct dintre tările OECD, după Statele Unite.

Observații:

ASE Bucuresti, Facultatea de Marketing, masterat Marketing si comunicare in afaceri

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mediul Extern de Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 151 cuvinte
Nr caractere:
11 450 caractere
Marime:
12.28KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Mihai Rosca
Sus!