Marketing direct - saltele pneumatice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cap.1. Obiective ale campaniei de mailing

1.1. Obiective specifice mailingului

Obiectivele specifice unei campanii de mailing avute în vedere de către firma COMFORT SLEEP sunt:

- acapararea unei anumite categorii de clienţi şi anume clienţii practici, doritori să încerce tot ceea ce este nou, experienţe noi;

- crearea de notorietate pentru lansarea mărcii BED SLEEP;

- rata de penetrare să fie de 75%, adică din toate plicurile trimise 75% dintre ele să fie deschise de către destinatari;

- rata de conversie să fie de 10 %;

1.2. Obiective de ordin financiar

Obiective finaciare ale firmei COMFORT SLEEP sunt:

- un număr de comenzi de 15% din totalul plicurilor trimise;

Cap.2. Segmentarea pieţei

2.1. Piaţa din România

Şi relaxarea costă. Sau cel puţin de această parere sunt cei care au investit în afacerile cu saltele. Veniturile anuale de peste 6 mil. euro par să susţină această afirmaţe. Iar cele 15.000 de saltele vâdute lunar indică aptul că şi românii sunt de acord. Intrat pe piaţa românească la începutul anilor '90, producătorul de saltele Domus Flex, deţinut de omul de afaceri italian Montella Sabato, s-a impus ca unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa saltelelor. "Am intrat pe piaţă în 1994, iar în acel moment eram aproape singuri. Acum piaţa s-a mai aglomerat, fenomen care însă nu ne afectează, deoarece noi suntem bine pozitionaţi, iar dezvoltarea din ultimii ani ne permite să abordăm orice tip de clienţi, de la cei care dispun de un buget redus până la cei care au foarte mulţi bani", declara Montella Sabato, administrator Domus Flex. Compania produce în acest moment 12 modele de saltele, cu preţuri cuprinse între 700 de lei (198 de euro) şi 1.800 de lei (508 euro).

Potenţialul pieţei în domeniu a atras şi investiţii recente ale unor companii nou-intrate pe piaţă, un exemplu în acest sens fiind firma cu capital integral libanez Invest Mangement, care produce saltelele sub marca Siesta. Compania a demarat producţia în anul 2006, capitalul de pornire fiind de câteva milioane de euro. "Ideea acestei afaceri a apărut în urma studiilor de piaţă, din care s-a tras concluzia că este o piaţă în creştere, oferind oportunitatea de a recupera investiţia intr-un timp relativ scurt şi de asemenea obţinerea de profit", declara Imad Matta, director de marketing&vânzări în cadrul companiei. Marca Siesta include trei tipuri de saltele, cu preturi cuprinse intre 30 si 700 de euro. "Am început cu fabricarea tipurilor de saltele de dimensiunile care sunt cerute pe piaţă românească. Dacă la început fabricarea şi vânzarea se făceau în câteva sute de bucăţi, productia a crescut cu fiecare lună, la fel şi vânzările, odata cu specializarea personalului, cât şi cu abordarea de noi clienţi", precizează Imad Matta.. Invest Management a lansat în 2007 marca Siesta pe piaţa Uniunii Europene.

O altă companie ce activează pe piaţa saltelelor este Prestige Mob, din Bucureşti, aparută în 1999 în urma unei investiţii iniţiale de aproximativ 3 milioane de euro a unor întreprinzători turci. "Piaţa în domeniu este din ce în ce mai dezvoltată, însă există loc pentru toată lumea", declară Oner Ermis, sales&marketing manager Prestige Mob.

Saltelele produse de cei la Prestige Mob sunt comercializate prin intermediul magazinelor de specialitate din toată ţara. Reprezentanţii companiei declară că în perioada următoare nu vor fi deschise magazine proprii pentru comercializarea produselor, această strategie fiind benefică deocamdata pentru Prestige Mob.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Direct - Saltele Pneumatice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 045 cuvinte
Nr caractere:
9 839 caractere
Marime:
699.67KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!