Management și Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul 1. Industria Automobilelor

I) Introducere:

Industria automobilelor, Industria care produce automobile si alte vehicule care folosesc benzina pentru a merge cum are fi autobuze, camioane si motociclete. Industria automobilelor este una din cele mai importante industrii din lume care afecteaza nu numai economia dar si cultura lumii. Asigura slujbe pentru milioane de oameni, generează milioane de dolari in profituri globale. Automobilele au revolutionat transportul in secolul 20, schimbând pentru totdeauna modul in care oameni trãiesc, călătoresc si muncesc.

Automobilul i-a ajutat pe oameni sa calatoreasca si sa transporte bunuri mai repede si mai departe. Industria automobilelor a redus costul per total a transportului folosind metode noi precum: productia in masa( realizant mai multe produse in acela timp decât făcând unul de la cap la coada intr-un timp), marketing dezvoltat( vânzând produse la nivel national decât la nivel local). Intre 1886 si 1898, erau cam 300 de automobile construite, deci nu era dezvoltata o industrie adevărata. Un secol mai târziu, constructorii de maşini si cumpărătorii „dezvoltându-se” permanent, constructia de maşini a devenit cea mai mare activitate industriala, cu aproape 54 de milioane de maşini sunt construite anual.

Ca rezultat al unei transportări mai uşoare si mai rapide economia americi si a lumii a devenit dependenta de mobilitatea pe care o oferă automobilele, camioanele si autobuzele o oferă. Aceasta mobilitate a făcut astfel încât cele mai îndepărtate populaţii sa interacţioneze una cu celelalte sporind comerţul. Transportul de marfa de la consumator si de la consumator la marfa a devenit o industrie. Automobilul a adus cu el o serie de probleme cum ar fi puloarea aerului, aglomeraţii de trafic si accidente pe autostrada. Totuşi, industria automobilelor continua a fi una din cele mai importante surse de lucru si de transport pentru milioane de oameni oriunde pe glob.

O scurta istorie automobilului si a industriei

Automobilul a definit secolul 20, insa a fost produsul a multe minţi strălucite din mai multe tari pe o perioade de mai multe secole. Producţia de automobile a crescut de la companiile mici care produceau aşa numitele caleşti fara cal la companii internaţionale care produc in masa vehicule avansate si pe care te poţi baza.

A). Primele concepte :

In secolul 15 inventatorul italian Leonardo Da Vinci a fost primul dare s-a gândit la vehicule care mergeau cu o anumita energie. Târziu in secolul 17, fizicianul Sir Issac Newton a propus construirea unui vehicul care mergea cu abur, insa acesta a fost construit târziu in secolul următor de comandantul de armata francez Nicolas – Joseph Cugnot. Vehiculul din figura a figura a fost construit 1770 si va fi folosit pentru cărarea artileriei. Prin mijlocul anilor 1800, popularitatea vehiculelor care mergeau cu abur a scăzut drastic datorita periculozitati de a fi conduse si greutatea de a fi intretinute. Cam tot in acelas timp, inventatorii au devenit interesaţi de motorul cu combustie interna.

Robert Street din Anglia a patentat 1974 un design prin care schiţa cam cum ar trebui sa funcţioneze un astfel de motor, insa inventatorul francez (belgian din naştere) Jean Joseph Etienne Lenoir a fost primul care a construit primul motor comercial cu combustie interna in 1859. Motorul lui Lenoir avea carburator care mesteca lichid hidrocarbonic si producea vapori. In 1876, germanul Nickolaus August Otto a imbunatatit motorul lui Lenoir, si motorul Otto a devenit modelul motoarelor de azi. Germanii Gottlieb Daimler si Karl Benz au ataşat motoare cu combustie la triciclete si automobile, construind astfel primele autoturisme moderne 1885-1886.

Observații:

UNIVERSITATEA DIN ORADEA

FACULTATEA DE INGINERIE MANAGERIALĂ ȘI TEHNOLOGICĂ

CATEDRA: MECANICĂ

DOMENIUL: INGINERIE ȘI MANAGEMENT

SPECIALIZAREA: INGINERIE ȘI MANAGEMENT ÎN DOMENIUL AUTOVEHICULELOR

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management si Marketing.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 761 cuvinte
Nr caractere:
25 343 caractere
Marime:
1012.89KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!