Lansarea unui Supermarket

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Forma organizatorico-juridică a Firme este societate cu răspundere limitată (SRL). Aceasta este o societate in care părţile nu sunt reprezentate prin titluri negociabile şi care nu pot fi cedate altor persoane decît dacă acestea din urmă sunt agreate de majoritatea celorlalti asociati.

Legea defineşte acest tip de societate ca fiind societatea comercială ale cărui obligaţii sociale sunt garantate cu patrimoniul social; asociaţii sunt obligaţi numai la plata părţilor sociale. În acest caz, capitalul societăţii este divizat în părţi sociale care, potrivit contractului de societate şi prevederilor stipulate in statut, nu se negociază la bursele de valori. Membrii acestui tip de societate sunt responsabili de pasivul social numai în limita sumelor depuse drept părţi sociale, precum şi de patrimoniul societăţii, astfel asociaţii răspund numai în limita aportului lor la existenţa societăţii, astfel fiecare asociat va fi obligat pentru datoriile societăţii numai în limita capitalului subscris. SRL se constituie prin contract iar capitalul social al societăţii nu poate fi mai mic de 5400 lei şi el se constituie din aportul asociaţilor.

Potrivit legii nr. 135 din 14.06.2007 privind societăţile cu răspundere limitată, societatea se constituie pentru o durată nelimitată, dacă actul de constituire nu prevede altfel iar SRL este în drept să înfiinţeze filiale şi reprezentanţe în Republica Moldova. Prosperitatea unei întreprinderi depinde în mare măsura de activitatea desfaşurată în cadrul funcţiunii comerciale.Genul de activitate a magazinului Fourchette este de a cumpăra mărfuri alimentare şi nealimentare de la diverşi furnizori şi producători şi a reuşi să le vîndă aprovizionînd.

Micromediul extern firmei

Micromediul extern firmei, reprezintă ansamblul forţelor şi factorilor care au o incidenţă directă cu capacitatea şi activitatea firmei de a satisface nevoile clienţilor şi al consumatorilor. În cadrul micromediului extern firmelor sunt incluşi următorii factori:

Furnizorii

Furnizorii sunt consideraţi: firme, organizaţii, instituţii care asigură resursele materiale – materii prime, materiale, energie, echipamente, şi serviciile – consultanţă, financiare, de publicitate, necesare desfăşurării activităţii firmei.

Ei au oferte diferite de calitate, preţuri, termene de livrare, garanţii şi încredere. În general, firmele caută să stabilească legături comerciale cu furnizorii care asigură atât cel mai mic preţ, cât şi o calitate superioară materiei prime sau serviciilor necesare acesteia.

Intermediarii

Intermediarii sunt firme, organizaţii care ajută firma să distribuie, să vândă şi săpromoveze produsele. Intermediarii se grupează în:

Agenţii de intermediere, care negociază contracte dar nu comercializează, în schimbul unui comision;

Firmele comerciale – grosiştii şi detailiştii – care cumpără şi revând produsele.

Întreprinderile de distribuţie fizică sunt cele specializate în depozitarea şi transportulproduselor

Întreprinderile de prestări de servcii de marketing oferă firmelor cercetări de marketing, consultanţă de specialitate, reclamă, relaţii cu intermediarii.

Intermediarii financiari sunt băncile, companiile de asigurări, fondurile de investiţii, bursele, etc. care finanţează firmele sau asigură riscul de afaceri ale acestora. Performanţele firmelor pot fi influenţate mult de politicile intermediarilor financiari

Clienţii

Clienţii desemnează totalitatea persoanelor fizice şi juridice (agenţii economici privaţi precum şi firmele sau instituţiile din sectorul administraţiei publice) cărora le sunt destinate sau adresate produsele şi serviciile furnizate de alte firme sau persoane fizice. Clienţii reprezintă cea mai importantă componentă a micromediului extern.

Drept clasificare, clienţii unei firme se pot afla pe una sau câteva din următoarele pieţe (locale/ naţionale/internaţionale):

-Piaţa consumatorilor – formată din persoane şi gospodării care cumpără produse şi servicii pentru consumul propriu

-Piaţa utilizatorilor industriali – constituită din întreprinderi care cumpără produse şi servicii în scopul prelucrării lor în procesul de producţie

-Piaţa distribuitorilor – formată din comercianţi care cumpără pentru a revinde

-Piaţa guvernamentală – reprezentată de instituţii de stat care achiziţionează produse şi servicii cu scopul de a presta servicii publice – apărare, ordine publică, sănătate, etc.

-Piaţa organizaţiilor nonguvernamentale – formată din organizaţii nonprofit care cumpără mărfuri pentru a le pune la dispoziţia celor care au nevoie de ele, etc.

Cunoaşterea preferinţelor, nevoilor şi necesităţilor diferitelor categorii de clienţi constituie o sarcină fundamentală pentru specialiştii din domeniul marketingului. Orice lansare în fabricaţie.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lansarea unui Supermarket.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 843 cuvinte
Nr caractere:
10 504 caractere
Marime:
162.94KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!