Jurnalul Serviciilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ziua 1 : Luni, 31 octombrie

În zilele de luni, programul meu la facultate începe la ora 7.30, astfel sunt nevoită să mă trezesc intre orele 6.00-6.30.

Un aspect foarte important de care depinde un somn plăcut, mai ales în aceste zile destul de friguroase de toamnă, este serviciul de căldură. Astfel, deși de acest serviciu beneficiem permanent în casele noastre, îl consemnez în acest jurnal ca fiind primul din ziua de luni, mai exact la ora 6.00, în incinta casei în care locuiesc. Acest serviciu îmi este oferit de compania la care sunt abonată, GDF Suez. Centrala proprie îmi oferă posibilitatea de a regla intensitatea căldurii după preferințe. Până în momentul actual nu au fost probleme cu alimentarea cu gaze (însă serviciul de electricitate este totodată vital pentru funcționarea centralei) și deci am fost mulțumită de acest serviciu.

Nu voi folosi serviciul Metrorex pentru a mă deplasa spre facultate; casa este destul de aproape de zona Pieței Romană, la fel cum nici nu voi folosi serviciul de închiriere, deoarece locuiesc împreună cu părinții mei.

Însă, indiferent cu ce mijloc de transport ne deplasăm spre facultate, există cel puțin un moment în care beneficiem de serviciul de semaforizare furnizat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor. Astfel, am beneficiat de acest serviciu în jurul orei 7.00, pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Personal, prefer existența unui semafor, decât a unei zebre, deoarece simt ca îmi oferă mai multă siguranță. Uneori sunt deranjată de faptul că perioada în care culoarea semaforului este verde pentru pietoni este atât de scurtă încât îmi este imposibil să traversez strada în pași normali fără să alerg preț de câteva momente.

Ajunsă in cadrul Academiei de Studii Economice, între orele 7.30 – 13.30 voi beneficia de serviciul de învățământ. Totodată, țin să precizez faptul că voi beneficia de serviciul de învățământ pe întreg parcursul săptămânii în care voi însemna în acest jurnal, dar am ales ca aspectele legate de percepția mea asupra serviciului să fie detaliate în această zi de luni. Sunt mulțumită de acest serviciu, de locurile de desfășurare a cursurilor și seminariilor, de atitudinea și implicarea profesorilor, de clădirea în sine și de utilitățile oferite. Pe de altă parte, am fost deranjată de aglomerația din sălile de curs la începutul anului universitar, la fel ca și de temperatura destul de joasă din sălile de curs sau seminar în timpul iernii, dar, per total, serviciul de învățământ este pe măsura așteptărilor mele.

Pe întreg parcursul zilei și săptămânii beneficiez la diferite ore de serviciul de telefonie mobilă, însă în aceasta zi de luni voi nota ora 13.30 ca fiind momentul în care voi începe sa folosesc telefonul pentru apeluri atât acasă cât și în oraș. Acest serviciu este furnizat de compania Vodafone a cărei abonată sunt de aproximativ 7 ani. Sunt relativ satisfăcută de acest serviciu; sunt nemulțumită în special faptul că deși sunt un client fidel al acestei companii ceea ce ar trebui să îmi confere încredere din partea firmei, în cazul în care uit să îmi achit factura, sau nu sunt în București, în primele câteva zile după expirarea termenului de plată al facturii primesc un telefon din partea companiei pentru a-mi reaminti de neplata facturii. Serviciul de telefonie mobilă face parte din categoria serviciilor de care eu beneficiez constant pe parcursul săptămânii și precizez că părerea mea a rămas aceeași pe întreaga perioadă a jurnalului

Ziua 2 : Marți, 1 noiembrie

În zilele de marți, ora de trezire este aceeași ca cea de luni, întrucât trebuie să mă prezint inclusiv la seminarul de la ora 7.30. Lunea găsesc relativ ușor să mă trezesc atât de dimineață, însă marțea starea mea de irascibilitate crește mai mult decât de obicei când anumite evenimente nu se desfășoară după cum am plănuit. În acest caz mă refer la serviciul de electricitate furnizat în cazul meu de compania Enel. Dorind să aprind lumina în bucătărie, întrucât dimineața lumina de afară nu mai este îndeajuns de puternică în zilele mohorâte de toamnă, am constatat ca furnizarea de energie electrică era oprită. Acest lucru m-a deranjat deoarece curentul este indispensabil pentru mine dimineața nu numai pentru a-mi desfășura activitățile în casă (inclusiv căldura din casă), dar și pentru urmărirea știrilor matinale sau stării vremii la televizor sau radio. Cu toate acestea, pana de curent nu a ținut mai mult de 10 minute de când m-am trezit eu și în final am putut beneficia de acest serviciu. Consemnez în jurnal utilizarea acestuia intre 6.30 – 7.15 în incinta casei, deși nu este singurul moment din zi și nici din săptămână în care beneficiez de acest serviciu.

Întrucât măselele de minte îmi dau bătăi de cap – la propriu și la figurat – am decis ca după încheierea cursurilor universitare să fac o vizită stomatologului, prezentându-mă la Clinica Dorobanți, între orele 12.00-13.00, consultând în prealabil programul medicului. De acest serviciu medical beneficiez în incinta clinicii și până în prezent am fost mulțumită de personalul din clinică în general, de dotările și atmosfera din cabinet, de profesionalismul dar și atitudinea prietenoasă a dentistului.

În continuare am decis să mă întorc la facultate și voi beneficia de serviciul de cultură - bibliotecă furnizat de către Academia de Studii Economice întrucât trebuie să mă informez cu privire la bibliografia pentru lucrarea de licență. Între orele 13.30 – 15.00 am răsfoit câteva cărți și articole în incinta sălii de lectură “Victor Slăvescu” din Clădirea Ion Angelescu. Consider că acest serviciu mi-a fost util și s-a ridicat la măsura așteptărilor mele. Starea manualelor și cărților a fost bună, atmosfera din sala de lectură a fost una plăcută, însă deși căutasem anumite cărți pe catalogul online acasă cu o zi înainte unele din ele nu mai erau disponibile.

În continuare, în jurul ore 21.00, aflându-mă acasă mă decid să o surprind pe bunica mea cu un telefon. Întrucât ea nu deține un telefon mobil, voi apela de pe telefonul fix, beneficiind astfel de serviciul de telefonie fixă, furnizat în cazul meu de compania Romtelecom. Astfel convorbirea s-a desfășurat fără probleme tehnice, iar bunica a fost foarte bucuroasă să audă noutăți. În ceea ce privește percepția mea asupra acestui serviciu, trebuie să menționez că de curând am achiziționat un abonament care include telefonie fixă, televiziune și internet de la Romtelecom de care sunt foarte mulțumită. Prețul a fost mai mic decât dacă m-aș fi abonat separat la cele 3 servicii, iar în cazul telefoniei fixe am primit si un telefon cadou. Acest lucru mi-a prins bine pentru ca, nefolosind telefonul fix și respectiv neinvestind în acest tip de telefonie, aparatul pe care îl aveam la momentul respectiv “îmbătrânise” vizibil. Un dezavantaj ar fi faptul ca modemul de mărimea unei cărți are 3 cabluri USB care intră fiecare în televizor, laptop și telefon, iar aceste noi fire în combinație cu cele deja existente pot produce dezordine. Se poate renunța la firul ce intra in laptop, pentru că prin acest abonament beneficiez și de o conexiune wireless, dar nu m-am interesat încă de cum se stabilește aceasta conexiune.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Jurnalul Serviciilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
5 164 cuvinte
Nr caractere:
24 274 caractere
Marime:
28.67KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!