Investiția într-un magazin on line

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ideea de afaceri: crearea unui magazin IT on-line.

Spaţiul virtual a devenit unul dintre cele mai profitabile afaceri în prezent. Un magazin virtual nu necesită investiţii mari după creare. Spre deosebire de un magazin clasic unde cheltuielile sunt crescute, după creare, un magazin virtual oferă posibilitatea unei libertăţi mult mai mari în ceea ce priveşte atât cheltuielile cât şi logistica.

În România, industria e-commerce are o creştere anuală de 100%, estimându-se că anul acesta va atinge suma de 1.000.000.000 euro.

Vânzarea online oferă posibilitatea măririi portofoliului de clienţi şi de asemenea menţinerea unei strânse legături cu consumatorul.

Cu ajutorul unui magazin online, vizitatorii pot vedea cu uşurinţă produsele ce sunt oferite, pot compara produsele între ele, pot vedea ce păreri au alte persoane despre diferite produse şi pot cumpăra produsele direct de pe site fără intervenţia umană până în momentul livrării.

Un magazin online conţine de obicei următoarele pagini şi facilităţi:

- pagini cu categorii de produse care sunt comercializate, diferite filtre care se pot folosi pentru găsirea mai simplă a produselor dorite care vor fi afişate ca listă sau pe coloane;

- pagini cu descrierea produselor, cu preţ, cu poze ale produselor, cu părerile altora despre produsele respective;

- pagina coşului de cumpărături, de aici cumpărătorul poate modifica cantităţile produselor din coşul de cumpărături, poate şterge produse din coş sau poate trece mai departe la plata comenzii;

- pagina de introducere a datelor personale sau de autentificare în sistem (dacă a mai cumpărat, vizitatorul are deja cont);

- pagina de finalizare a comenzii în care este descrisă modalitatea de livrare a produsului, unde vizitatorul este informat că va fi contactat pentru verificarea comenzii, etc.;

- o secţiune de ştiri în care vizitatorii vor fi anunţaţi de ultimile servicii, produse, oferte, precum şi informaţii generale despre firmă;

- se pot transmite oferte către baza de clienţi care s-au înscris pe site şi astfel se pot promova noi produse şi servicii.

Etapele ce se cer parcurse în crearea unui site sunt:

1) planificarea site-ului care conţine următoarele etape:

- stabilirea audienţei

- stabilirea scopului

- definirea obiectivelor

- colectarea informaţiilor despre subiectul prezentat

- stabilirea specificaţiilor

- stabilirea modului de prezentare

2) design-ul site-ului - în faza de concepere a designului, principalul obiectiv este să creem un aspect atractiv şi să oferim vizitatorului site-ului un sentiment de satisfacţie, pe măsură ce acesta parcurge paginile. Designul trebuie să echilibreze performanţele browserului, cu estetica şi funcţionalitatea site-ului. În etapa de design sunt luate deciziile de ordin practic care vor conduce la îndeplinirea obiectivelor stabilite: câte imagini sau elemente grafice sunt incluse în pagină, cât de mult text conţin paginile, ce texte sau imagini vor fi folosite drept legături.

3) implementarea site-ului - această etapă urmează după acceptarea design-ului şi reprezintă introducerea textului în pagini, crearea navigaţiei în site, crearea legăturilor între pagini, crearea diferitelor formulare şi procesarea rezultatelor acestora.

4) testarea site-ului - constă în corectarea tuturor greşelilor ortografice şi gramaticale din pagini, testarea a tuturor legăturilor dintre paginile site-ului şi verificarea validităţii codului HTML pentru o mai bună indexare de motoarele de căutare.

Observații:

Universitatea Transilvania Brasov,

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Investitia Intr-un Magazin On Line.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 081 cuvinte
Nr caractere:
14 236 caractere
Marime:
43.97KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!