Factori de Succes ai Companiei HP

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Studiu de Caz: HP – povestea defineşte brandul

Citisem cu ceva timp in urma cum s-a infiintat compania HP si ce poveste ascunde in spate. Mi s-a parut fascinanta. Si am vrut sa incep cu asta.

William (Bill) Hewlett şi David (Dave) Packard, ambii au absolvit în domeniul inginerii electrice la Universitatea Stanford în 1934. Compania a început într-un garaj, în apropiere de regiunea Palo Alto, in timpul unei prietenii pe care au avut-o cu fostul lor profesor Frederick Terman. Terman a fost considerat ca un mentor pentru cei doi studenţi care le-a ajutat să creeze compania Hewlett-Packard.

Parteneriatul a fost oficiat la 1 ianuarie 1939 cu o investiție de 538 dolari.

Ceea ce mi se pare interesant, si totodata amuzant, este modalitatea prin care au ales numele companiei.

Hewlett şi Packard au aruncat o monedă petru a decide cum va fi numită compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett. Cu toate ca Packard a cîştigat la aruncarea monedei, el a numit întreprinderea lor de fabricaţie electronică “Hewlett-Packard Company”.

Produsele HP servesc peste 1 miliard de oameni din 170 de tari ale lumii, pe 6 continente. Compania dispune de 331,800 de angajati in intreaga lume. HP este cea mai mare companie IT din lume, având un venit total de 120,4 biliarde $ pentru anul fiscal 2012. Poziţia HP în clasamentul Fortune 500 pentru 2012: Nr. 10.

Misiunea companiei HP

Misiunea HP este de a inventa tehnologii si servicii care sa aduca valoare firmelor, sa creeze beneficii sociale si sa imbunatateasca viata clientilor. HP dedica 3,5 miliarde de dolari (S.U.A.) anual pentru cercetarea si dezvoltarea produselor, solutiilor si tehnologiilor noi. Suprematia marcii poate fi asigurata numai prin furnizarea celor mai inalte standarde in materie de produse, solutii si nu in ultimul rand de servicii destinate clientilor.

Relatiile cu angajatii, distribuitorii, clientii si alte persone/grupuri de interese sunt si vor fi mereu situate in marja win-win, reciprocitatea fiind caracteristica ce ofera durabilitate oricarui tip de relatie. Hewlett Packard are o responsabilitate fata de actionari– prioritatea aici fiind maximizarea venitului acestora pe termen lung, fata de clienti – anticipand si satisfacand dorintele si nevoile acestora prin intermediul unor produse de calitate, fata de planeta – fiind un membru responsabil care face o diferenta ajutand la construirea si “sustinerea” de comunitati. Valorile companiei servesc ca busola pentru actiunile sustinute de aceasta si ofera o imagine clara asupra comportamentului acesteia, asupra modului in care aceasta interactioneaza cu lumea inconjuratoare.

Succesul companiei Hewlett Packard se datoreaza faptului ca politica sa este indreptata catre client, oferindu-i o calitate superioara. Specializarea in crearea clientelei si sprijinirea acesteia reprezinta puncte esentiale in succesul obtinut. Clientul si consumatorul ocupa un loc foarte important printre obiectivele si deciziile ce urmeaza a fi luate, firma asigurand servicii si asistenta de specialitate.

HP se detaseaza de concurenta prin diferentiere, un element important in abordarea unei strategii de marketing a firmei. Aceasta diferentiere se concretizeaza prin: produse si servicii superioare, calitatea serviciilor, dezvoltarea relatiilor pe termen lung cu clientii, campanii promotionale bine gandite si realizate, calitatea si eficienta procesului tehnologic, increderea pe care a creat-o in mintea consumatorilor, actiunile promotionale care implica tinerii.

Observații:

Universitatea de Stat din Moldova

Facultatea Ştiinţe Economice

Catedra Business si Administrarea Afacerilor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Factori de Succes ai Companiei HP.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 211 cuvinte
Nr caractere:
12 504 caractere
Marime:
421.67KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!