Estetică ambalajului de iaurt Fulga

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cap. 1. Prezentarea firmei Albalact S.A. 3
Cap. 2. Estetică ambalajului de iaurtului Fulga 5
Cap. 3. Comparaţia dintre ambalajul iaurtului fulga şi ambalajele produselor concurente de pe piaţă 7
Îmbunătăţirea ambalajului de iaurt fulga 10
Bibliografie 11

Extras din referat:

Capitolul 1

Prezentarea firmei Albalact S.A.

Înfiinţată în 1971 sub denumirea de Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Albă, SC ALBALACT S.A. s-a privatizat în anul 1999 prin licitaţie publică deschisă fiind privată apoi 100%.

În anul 2004, ALBALACT S.A. decide să intre pe segmentul laptelui UHT cu un produs adresat unui segment de consumatori ceva mai speciali - copiii şi mamele. De altfel, lactatele pentru copii şi familie era un segment foarte puţin “exploatat”, cu o ofertă destul de săracă.

După un studiu al “raftului” cu produse lactate din România, Albalact a observat o oportunitate de “simpatie” pe o piaţă destul de “tristă”. Astfel, strategia de brand a fost construită în jurul atitudinii de jovialitate şi bucurie. Numele Fulga, un vechi nume românesc, trimite în primul rând la fulg, deci la alb şi uşor, raportându-se în mod natural la produs.

În urma unei investiţii importante în linia Tetra Pak pentru producerea laptelui UHT la 1 litru s-a lansat pe piaţa brandul Fulga. Beneficiile produsului sunt sugerate şi de sloganul “Bunătate de Lapte”. Brandul Fulga a mai adus ceva nou pe piaţa: animaţia, ca mijloc fundamental de comunicare a brandului şi a mesajului. În decurs de doar un an de la lansarea brandului Fulga, ALBALACT S.A.iese din rândul micilor producători locali de lactate şi ajunge în primii 5 jucători de pe piaţă, crescând cu peste 30% consumul de lapte ambalat UHT din România.

În anul 2005, compania ALBALACT S.A.lansează pe piaţa produse noi, sub marca Fulga. Este vorba despre produsele “Bunătăţi cu lapte” - 4 sortimente de lapte cu ciocolată şi arome de fructe, ambalate în cutii de 250 ml, la care ulterior a adăugat un pai special, telescopic.

În urma unei investiţii în valoare de 2 mil. Euro în linii de ambalare Tetrapak, în 2006, lansează în lună martie gama de lactate proaspete (lapte pasteurizat, iaurt simplu şi cu fructe, sana şi lapte bătut) sub brandul Zuzu, o nouă marca de lactate produsă la standarde de calitate europene.

Dar ce aduce ea prin nume, prin comunicare, prin design-ul de ambalaj este zâmbetul şi plăcerea de a consuma produse lactate, pe lângă nevoia propriu zisa de a mânca. Ambalajele Zuzu sunt o premieră pe piaţa românească, fiind fabricate cu cea mai modernă tehnologie de ambalare.

În martie 2006 a început construcţia unei noi fabrici de prelucrare a laptelui, cu o capacitate de prelucrare de 200.000 litri/zi, conform normelor europene de igienă. Aceasta investiţie, de 10 milioane euro, este una dintre cele mai mari din domeniu.

Caracterizată prin inovaţie continua, ALBALACT S.A. diversifica, în februarie 2007, gama de iaurturi proaspete Zuzu prin introducerea noii arome: piersici şi caise.

În aprilie 2007, Fulga face un pas important în extinderea gamei de produse prin lansarea iaurturilor proaspete. Iaurturile sunt produse după reţetele tradiţionale ale ALBALACT din culturi lactice selecţionate de cea mai bună calitate. Fiind realizate special pentru copii, cunoscuţi drept extrem de pretenţioşi atunci când este vorba despre alimentaţie, iaurturile Fulga sunt foarte gustoase, au consistenta cremoasă şi bucăţi mari de fructe.

În septembrie 2007 s-a deschis o nouă fabrică ALBALACT S.A.amplasată în Oiejdea, fiind una dintre cele mai moderne şi mari fabrici din SE Europei. Bazată pe o tehnologie de ultimă oră, fabrica este prevăzută cu instalaţii complet automatizate şi sisteme de control extrem de riguros al parametrilor de procesare şi al celor de ambalare, asigurând un proces de producţie fără întreruperi şi fără probleme.

Compania Albalact are peste 500 de angajaţi, peste 3500 de acţionari şi este listata pe piaţa Rasdaq. Pe lângă produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga şi Zuzu, Albalact mai comercializează unt, iaurt şi smântâna sub marca omonima "De Albalact".

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Estetica Ambalajului de Iaurt Fulga.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 235 cuvinte
Nr caractere:
11 752 caractere
Marime:
940.35KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!