Ecoturism - Coca-Cola HBC România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Introducere

Compania Coca-Cola HBC Romania s-a clasat pe locul 4 in topul celor mai “verzi” companii din Romania realizat de Green Business Index in anul 2010. Un punct forte al acestei companii a fost constituit de categoria Managementul Deseurilor, Coca-Cola HBC Romania declarand rate de colectare între 70% si 100% pentru deseuri declarate ce au rezultat din activitatea/ciclul de productie si servicii al companiei. De asemenea compania a declarat cele mai mari cantitati de deseuri rezultate din activitatea/ ciclul de productie si servicii ale companiei în anul 2009, precum si colectarea selectiva acestora în scopul reciclarii.

Descrierea afacerii

Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania, asigurand imbutelierea, distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola.

In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza o gama larga de produse Coca-Cola, de la bauturi racoritoare carbonatate (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes), necarbonatate (Cappy Tempo), nectaruri (Cappy Nectar), pana la ceaiuri (Nestea), apa (Dorna, Dorna-Izvorul Alb, Poiana Negri), bauturi energizante (Burn) si cafea Ready to Drink (Illy). Produsele Coca-Cola sunt imbuteliate in fabrici pozitionate strategic in diferite regiuni ale tarii: Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei.

In prezent, compania are aproximativ 1.900 de angajati.

Pe scurt, Coca-Cola HBC Romania inseamna:

• 20 ani pe piata din Romania

• 1.900 de angajati

• Peste 70.000 de clienti in Romania

• Fabrici in Ploiesti, Timisoara si Dorna

• Cea mai moderna tehnologie de imbuteliere a bauturilor racoritoare

Sistemul Coca-Cola pe piaţa locală este format din Coca-Cola Romania - care deţine brandurile şi concentratele de sucuri - şi partenerul său îmbuteliator compania grecească Coca-Cola Hellenic, care produce, distribuie şi vinde produsele sub licenţă.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Coca-Cola HBC Romania a avut în 2009 o cifră de afaceri de 1,8 mld. lei (440 mil. euro) şi un profit net de 172 mil. lei (40,7 mil. euro). Potrivit datelor din raportul anual aferent anului 2010, Coca-Cola a vândut în România 167,8 milioane de unităţi, în scădere cu 4% comparativ cu 2009. Astfel, in 2010 vânzările Coca-Cola HBC au depăşit 950 de milioane de litri. Compania nu a oferit informaţii legate de producţia de la Ploieşti.

În Top 100 Cele mai valoroase companii din 2010, Coca-Cola HBC Romania ocupă poziţia 19 având o valoare de 597 mil. euro.

Tehnologii verzi si dezvoltare durabila

Dezvoltarea durabila se refera la satisfacerea nevoilor de azi fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi.

Pentru a sustina dezvoltarea durabila, compania Coca Cola HBC Romania are in vedere urmatoarele aspect:

• Excelenta in protectia resurselor de apa

• Protectia climei si reducerea consumului de energie

• Ambalaje si reciclare

Excelenta in protectia resurselor de apa

Cererea de apa potabila este in continua crestere iar schimbarile cliamaterice au un puternic impact asupra ploilor naturale. O data cu cresterea populatiei, creste rapid si cererea de apa potabila.

Dezvoltarea companiei este strans legata de accesul si calitatea resurselor locale de apa. Prin urmare, se acorda un interes deosebit protejarii resurselor de apa si o abordare unitara a acestor resurse:

• se stabilesc obiective stricte prin care sa reducem cantitatea de apa necesara imbutelierii produselor

• parteneriate cu scopul protejarii surselor de apa si al promovarii unui sistem durabil de management al apei

Imbunatatirea eficientei utilizarii apei

In fabricile de imbuteliere sunt monitorizate indeaproape sursele de apa pentru a reduce cantitatea de apa extrasa.

De exemplu, in Romania in ultimii ani compania introdus doua noi tehnologii:

• tehnologia de “ lubrifiere uscata”, ce elimina consumul substantial de apa prin folosirea unui gel pentru transportarea PET-urilor pe liniile noastre de imbuteliere

• tehnologia cu “ aer ionizat” pentru spalarea PET-urilor .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ecoturism - Coca-Cola HBC Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 731 cuvinte
Nr caractere:
10 418 caractere
Marime:
356.56KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Puiu Nistoreabu
Sus!