Descrierea Unei Campanii Sociale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Campania, derulata de Vodafone Romania in parteneriat cu Asociatia REACT, a constat din 4 sesiuni nationale de donare de sange, derulate in paralel in 25 de orase.

Asociatia REACT este o organizatie neguvernamentala, orientata catre proiecte sociale care implica in special tinerii. Prin programele pe care le desfasoara, organizatia vizeaza trei domenii: sanatate publica, educatie si incluziune sociala.

Situatia initiala

Cauza sociala : In Romania, mai putin de 2% dintre romani doneaza sange (in comparatie cu media UE, care e 7%). Ca urmare, criza de sange din spitalele romanesti este o realitate cruda.

In 2007, doar 66% dintre cererile de sange lansate de spitalele romanesti au putut fi onorate de catre Institutul National de Hematologie. Acesta a inregistrat doar 339.199 unitati sangvine donate, in comparatie cu numarul de 506.494 de solicitari. Practic, doar doi din trei pacienti au primit sange cand au avut nevoie. Mii de operatii au fost amanate din cauza lipsei sangelui.

Modul de desfasurare :

La inceputul lui 2008, Asociatia REACT avea o experienta de doi ani in organizarea de sesiuni de recoltare de sange, de anvergura locala. In perioada 2006-2007 organizase mai multe astfel de sesiuni, in universitati, la sediilor unor companii sau institutii.

Ideea unui program de recoltare, asa cum nu se mai organizase pana atunci in Romania a aparut in decembrie 2007. Daca in trecut mai existasera campanii, ele fusesera punctuale si pe termen scurt. In schimb, Anca Stefan, presedinta Asociatiei REACT, a crezut ca poate organiza o campanie nationala, in mai multe orase in paralel si, nu in ultimul rand, cu un caracter institutionalizat, pe termen lung.

In consecinta, primul partener invitat a fost Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR). Organizatia urma sa se ocupe de promovarea campaniei in centrele universitare si sa acopere, prin filialele sale, numarul mare de orase, la care se gandise REACT. Urmatorii parteneri au fost Ministerul Sanatatii, cel care trebuia sa autorizeze actiunile si Institutul National de Hematologie, cel la care urma sa ajunga sangele colectat.

Ramanea acum problema cea mai dificila - finantarea numarului mare de actiuni pe care si le propusese campania. REACT si-a dorit de la inceput sprijinul unei companii care sa sustina pe termen lung programul. Dupa mai multe discutii nereusite cu alte companii, in martie 2008, reprezentantii asociatiei s-au intalnit cu cei ai Vodafone.

Vodafone era deja cunoscuta pentru programele si investitiile in domeniul sanatatii. Unul din angajamentele sale pe termen lung era platforma de CSR "Parteneriat pentru Viata", prin care sustine actiunile a trei organizatii importante in domeniile sanatatii si al securitatii vietii: SMURD, Salvamar si Salvamont.

In consecinta, decizia Vodafone de a deveni sponsor principal a fost naturala, iar in final s-a dovedit una de succes. Reprezentantii companiei s-au implicat alaturi de cei ai REACT in designul intregii campanii, in transformarea ei dintr-o simpla idee, intr-un proiect complex si foarte ambitios.

Proiectul prevedea 4 sesiuni nationale de donare, in cel putin 15 orase in paralel, fiecare desfasurandu-se timp de o saptamana. In plus, au fost planificate si 4 sesiuni in sediile Vodafone. Compania si-a asumat toate costurile acestor actiuni. Bugetul investit de Vodafone, in perioada mai 2008-aprilie 2009, a fost de 50.000 de euro.

Cand au ales ca public tinta studentii, Vodafone si REACT stiau ca acestia prefera sa participe mai degraba la evenimentele din campus sau din sediul universitatii, decat sa se deplaseze la centrele de transfuzii. De aceea, ei au ales solutia amplasarii unor puncte mobile de recoltare sangvina ("terenuri") in toate centrele universitare importante.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Descrierea Unei Campanii Sociale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 888 cuvinte
Nr caractere:
10 833 caractere
Marime:
385.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
campanie, social, sociala
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!