De la managementul calității totale (MCT) la managementul responsabilității totale (MRT)

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Managerii din trecut trebuiau sa faca fata atat exigentelor clientilor privind calitatea cat mai buna, cat si concurentei straine, ce devenea din ce in ce mai puternica. Astazi, ei trebuie sa faca fata unor exigente diversificate plecand de la practicile de lucru si relatiile cu furnizorii, pana la investitori, clienti si actionari.

Confruntate cu un set complex de obiective venite din partea investitorilor, firmele de top incearca sa se adapteze sistemelor si practicilor care stateau la baza managementului calitatii, adresate mai nou problemelor complexe de asumare a responsabilitatii in munca. Astfel, ia nastere un nou set de practici manageriale interdependente care imbina atat mangementul calitatii, cat si al responsabilitatii totale.

Lucrarea de fata se axeaza pe legaturile dintre metodele acceptate ale managementului calitatii totale si caracteristicile metodelor in devenire ale managementului responsabilitatii totale, de abordare asupra managementului responsabilitatii in studierea companiilor.

Firmele americane nu acordau in anii '80 atentie managementului calitatii, desi aveau numeroase plangeri din partea clientilor privind calitatea produselor. In schimb, japonezii se ocupau in permanenta de imbunatatirea proceselor de implementare a calitatii. Astfel au fost introduse dupa al doilea razboi mondial, metode de control a calitatii in Japonia. In acest fel a crescut foarte mult perceptia pietei asupra calitatii produselor japoneze, acestea fiind foarte apreciate.

Firmele americane au simtit pe pielea lor competitia japoneza datorita faptului ca acestia produceau marfuri foarte bune calitativ la preturi relativ scazute. Astfel, in anii '80 a inceput revolutia calitatii care a cuprins atat SUA (s-a introdus Baldridge Award), cat si Europa (introducerea standardelor de calitate ISO si a European Quality Award).

Astazi, atentia activistilor pentru munca , conditiile de munca, drepturile omului si mediului, politici de angajare si concediere a crescut foarte mult cu ajutorul internetului. Pentru a concura cu succes pe piata, companiile trebuie sa acorde a atentie deosebita calitatii produselor si a serviciilor oferite, pentru ca neacordarea acestora poate duce firma la faliment.

Lucrarea de fata, precizeaza faptul ca s-au realizat cercetari continue pentru a se putea identifica practicile de management din interiorul lanturilor globale de aprovizionare. S-au observat asadar, companii care integreaza exigentele si presiunile externe cu practica responsabila.

Cercetarea s-a efectuat pe mai multe companii multinationale si

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • De la Managementul Calitatii Totale (MCT) la Managementul Responsabilitatii Totale (MRT).doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
904 cuvinte
Nr caractere:
5 873 caractere
Marime:
7.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
manageri, organizare, institutie
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!