Comportamentul de achiziție organizațională al companiei Speed Taxi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Speed Taxi este o companie de taximetre fondata in anul 2003, avand in prezent o cifra totala de afaceri de 4 mil. Lei.

Compania activeaza pe raza municipiului Bucuresti dispunand de o flota de 1500 autoturisme puse la dispozitia clientului 24 de ore din 24, 365 zile pe an. Compania se mandreste de rapiditatea de care da dovada in onorarea comenzilor, dispunand de 120 de linii telefonice si 32 de agenti operare dispecerat. Numarul total de angajati Speed Taxi este de 130, la care se adauga si cei peste 1000 de colaboratori ai companiei.

Trebuie de asemena amintit ca Speed Taxi este prima companie moderna de transport persoane din Romania care foloseste mijloace digitale pentru a raspunde cerintelor clientilor.

Maratonul comenzilor online a inceput in 2007 cand Speed Taxi a depasit

o bariera importanta in ceea ce priveste modalitatea de a comanda un taxi.

Avand un dispecerat modern si beneficiind de servicii online cu raspuns prompt, clientii Speed Taxi se pot bucura de un timp de raspuns rapid din partea operatorilor de dispecerat.

La inceputul acestui an,mai exact sfarsitul lunii februarie, compania a venit cu o alta inovatie in domeniu si anume o aplicatie de comenzi pentru smartphone-uri Android si iOS(iPhone). Speed Taxi Este prima firma de taximetrie din Romania care pune la dispozitia clientilor acest nou serviciu pe cele doua tipuri de telefoane smart.

Aplicatia permite posesorilor de smartphone-uri sa comande o masina de taxi direct de pe acesta fara a mai fi nevoie de comanda vocala. Principala inovatie consta in faptul ca locatia utilizatorului este identificata automat prin sistemul GPS al telefonului sau prin triangulatie GSM.

1.Aparitia si identificarea nevoii

In urma implementarii sistemului de comenzi on-line, numarul comenzilor a inregistrat o crestere considerabila inregistrand in ultima luna peste 5000 de comenzi, toate fiind onorate cu maxima eficienta si respect pentru clienti.

De asemena aplicatia pentru smartphone-uri a fost descarcata de catre foarte multi posesori de astfel de telefoane, numarul de comenzi efectuate prin acest serviciu aflandu-se in plina crestere.

Prin caile traditionale, adica binecunoscuta comanda telefonica, compania inregistreaza zilnic intre 10.000 si 12.000 de comenzi si intampina probleme in onorarea acestor comenzi datorita lipsei de autoturisme.

De aceea compania doreste sa-si sporeasca numarul de autoturisme detinute pentru a reusi astfel sa satisfaca un numar cat mai mare de comenzi. In plus in acest domeniu de activitate uzura morala a autovehicolelor se inregistreaza intr-o perioada destul de scurta, circa 3-5 ani, alt motiv ce sta la baza deciziei de achizitie.

Utilizatorii finali ai autoturismelor sunt taximetristii iar influentatorii acestui proces de achizitie sunt reprezentati de catre personalul departamentului tehnic si de intretinere ce au deja in grija vechile masini si asupra carora au observat pronuntate semne de uzura. Decidentul in acest caz este directorul general al companiei Speed Taxi, Alexandru Nedelescu, cumparatorul este managerul firmei Andrei Gafita iar paznicii sunt secretara si portarul companiei. Secretara are rol de a facilita procesul de cumparare prin intocmirea rapida a actelor necesare pentru achizitionare, iar portarul companiei are rol tot de facilitare a achizitiei prin asigurarea locurilor de parcare in incinta sediului companiei.

Observații:

UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA

Facultatea de Management-Marketing

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul de Achizitie Organizationala al Companiei Speed Taxi.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
1 724 cuvinte
Nr caractere:
10 590 caractere
Marime:
202.00KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!