Comportamentul consumatorului chestionar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scopul efectuarii acestei cercetari selective il constituie studiul imaginii produsului Silky Soft, crema antirid in randul consumatorilor. Se urmareste in principal sa se stabileasca modul in care este perceput produsul de catre consumatori si ce susre de informare au acestia in legatura cu produsul.

Frecventa de consum a produsului crema antirid.

Ipoteze: Peste 50% din persoanele intervievate au auzit de Silky Soft din reclamele din mass-media, iar peste 40% au auzit de la prieteni.

Peste 20% din persoanele intervievate care consuma produsul asociaza folosirea cremei antirid cu perioada noptii.

Aproape 30% din persoanele intervievate care consuma produsul considera ca Silky Soft pentru noapte este mai eficient.

Peste 40% din persoanele intervievate care consuma produsul considera ca marca Silky Soft este una foarte buna.

Aproape 60% din persoanele intervievate care consuma produsul considera ca efectele cremei antirid Silky Soft sunt vizibile intr-un timp relativ scurt.

Majoritatea persoanelor intervievate folosesc produsul zilnic.

Definirea colectivitatii cercetate, a unitatii de cercetare si a unitatii de sondaj Colectivitatea cercetata este reprezentata de populatia rezidenta in Romania.

Unitatea de observare avuta in vedere este individul, iar unitatea de sondaj este stabilita ca fiind femeia cu varsta cuprinsa intre 45 60 ani, cu venituri medii sau mari, indiferent de categoria socio-profesionala. 4. Stabilirea metodei de recoltare a informatiilor Recoltarea informatiilor se va face prin metoda anchetei. Tehnica folosita va fi cea a interviului structurat, tuturor subiectilor fiindu-le prezentat acelasi chestionar.

5. Stabilirea coordonatelor spatiale, temporale si modale ale cercetarii Chestionarul se va completa stand fata in fata cu persoana intervievata. Astfel se poate observa cel mai bine reactia persoanei si se pot afla cele mai multe informatii.

Aria geografica a cercetarii este orasul Bucuresti, iar ancheta se va face in locuri aglomerate, langa piete, statii de metrou.

Culegerea informatiilor se va face in intervalul orar 14: 00 16: 00, timp de 2 zile de catre 4 operatori de interviu.

6. Determinarea marimii esantionului Pentru a determina marimea esantionului in cazul esantionarii aleatoare am avut in vedere atat nivelul de precizie al estimarii (eroare admisa) cat si intervalul de incredere.

Astfel, am considerat o eroare admisa de ?2, 5%, la nivelul de incredere de 96%, care conform tabelului distributiei z are valoarea de 2, 06. Marimea esantionului, n, am determinat-o in cazul procentelor, dupa formula de mai jos. Deoarece nu detinem informatii anterioare despre p, procentul celor care vor raspunde DA, adoptam nivelul maxim pe care-l poate atinge acesta, p = 50 %. proportia in care componentele esantionului au caracteristica investigata p este necunoscuta; coeficientul t corespunzator unei probabilitati de garantare a rezultatelor P=95% este ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul Consumatorului Chestionar
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 180 cuvinte
Nr caractere:
6 569 caractere
Marime:
13.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!