Comportamentul consumatorului - Chanel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Parfumurile au reprezentat intotdeauna o lume invaluita in mister. Nascute din combinaţii şi reţete care sunt ţinute secrete, parfumurile au capacitatea de a trezi senzaţii uimitoare.

Toţi suntem legaţi de una sau mai multe miresme, care fie fac parte din intimitatea noastra, fie ne amintesc de o persoana speciala sau de un moment de neuitat. Mirosul este strâns legat de memorie şi de experienţele sentimentale din viaţa noastra. Fiecare dintre noi pastreaza amintirea mirosurilor care aparţin copilariei. Vocaţia unui parfum este de a crea şi de a insoţi aceste emoţii, incercând sa ne invaluie intr-o „haina” senzuala şi seducatoare. Aimé Guerlain, fiul unui parfumier parizian, a realizat in 1889 primul parfum cu elemente de sinteza. Aceasta data semnifica naşterea parfumului modern, aşa cum este el perceput in zilele noastre. Se vorbeşte acum despre extract, parfum, apa de parfum, apa de toaleta sau apa de colonie. Preţurile acestora variaza in funcţie de reputaţia parfumului, dar şi de concentraţia de esenţa prezenta in recipient. Apa de parfum, spre exemplu, are intre 12 şi 15 la suta esenţa concentrata diluata in alcool de 90 de grade, in timp ce extractele de parfum depaşesc 20 la suta.

Câteva parfumuri au supravieţuit vremurilor şi sunt considerate adevarate simboluri, printre care se numara si Chanel N5 .

Pe data de 5 Mai 1921 Chanel N5 a cunoscut primele pareri, distribuit doar clientilor fideli, gratuit si folosit pentru a parfuma incaperile buticului Chanel, obicei intalnit si azi in reprezentantele oficiale. Nascut dintr-o cerere de sase parfumuri facuta de Coco Chanel lui Ernest Beaux. Acesta le-a numit No.1, No.2, pana la No.6. Numarul 5 a fost cel mai reusit, pastrand pana azi acelasi nume. Un numar, o coincidenta frumoasa. Ziua 5, luna 5, numarul 5. Chanel N5 este un buchet de flori abstracte cu o indefinita feminitate. Invaluind orice femeie intr-o natura eleganta si sofisticata, un simbol al feminitatii.

Cel mai cunoscut parfum din lume, ce isi pastreaza reputatia pana azi, mereu modern in toata eleganta si rafinamentul sau, in esenta conceput din miresme florale si aldehide, compusi chimici ce aduc o noua lumina nuantelor crude florale. Combinaàia echilibrata a acestor elemente menàine acest parfum pe o linie clasica cat si moderna, multe femei fiind seduse de mirosul inconfundabil si simplu al Chanel N5. Amestecul de nuante olfactive este compus din miresme de mandarine, pimento, coriandru, trandafir, garoafe, ylang-ylang, scortisoara, iris, patciuli, vetiver, santal tuberosze, ambra, benzoe, olibanum, vanilie, mosc, miere, civet si aldehide. Toate imbinate intr-o capodopera nemuritoare.

Nevoi şi dorinţe

Este extrem de important a înţelege ce reprezintă nevoile şi dorinţele ce caracterizează cumpărătorul sau consumatorul. Nevoia activă reprezintă o componentă extrem de importantă a procesului motivaţie, aceasta orientând individul către acţiune. Nevoia poate fi definită ca fiind o stare de insatisfacţie ce orientează individul spre acţiune, adică spre rezolvarea acelei stări de insatisfacţie. Conceptul de dorinţă, definit ca fiind aspiraţia către obţinerea unei satisfacţii suplimentare, nu neapărat necesare pentru rezolvarea stării de insatisfacţie. Altfel spus, diferenţa între nevoie şi dorinţă este aceea că nevoia este generată de o stare de disconfort resimţită fizic sau psihic de către individ. Nevoile şi dorinţe sunt diferite şi din perspectiva factorilor ce le determină. Nevoile individului sunt generate de caracteristicile individuale şi caracteristicile mediului în care acesta trăieşte, iar dorinţele sunt generate de contextul specific individului şi de cel ce priveşte mediul. Exista trei caracteristici imporante in cazul nevoii: caracteristicile genetice se referă la moştenirea genetică specifică individului, aceasta imprimându-i acestuia un anumit tip de comportament, caracteristicile biologice privesc elemente specifice individului cu care acesta se naşte: sexul, rasa, culoarea etc., si caracteristicile psihologice definesc modul în care creierul uman relaţionează cu mediul exterior.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul Consumatorului - Chanel.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
3 451 cuvinte
Nr caractere:
17 490 caractere
Marime:
47.56KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!