Ciocolata Rom

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Kandia este o importanta producatoare de ciocolata si produse zaharoase din Romania, ea fiind infiintata in anul 1890 si prima dintre companii care a produs ciocolata cu lapte la noi in tara. Astazi, dupa 127 de ani de activitate, Kandia Dulce este cel mai mare producator roman de dulciuri, cu un portofoliu extins de brand-uri prezente in categorii de produse precum ciocolata, patiserie, biscuiti si produse zaharoase. Brandul Kandia sustine placerea intensa a ciocolatei. Prin gustul sau bogat si topirea fina, Kandia stimuleaza simturile si permite consumatorilor sa se abandoneze placerii intense a gustului.

Compania deține în portofoliu brandurile de ciocolată Kandia, Rom și Laura, prăjitura Măgura, bomboanele Sugus și Silvana, batoanele Fagaras si Pappi, ciocolata Primola ai Ulpio Ciocolata Rom este unul din cele mai longevive branduri românești, care și-a păstrat rețeta din 1964.

Lansat in 1964, Rom Autentic a fost primul baton pe piata romaneasca. Aproape neschimbat de cand a fost lansat, Rom este foarte cunoscut de consumatori si mai ales foarte apreciat, fiind si astazi o alegere a consumatorilor de batoane. Cu aceasi forma inconfundabila si cu ambalajul in culorile reprezentative pentru tara noastra, Rom este un adevarat simbol national, pe care multi romani il iau cu ei atunci cand viziteaza alte tari, pentru a-l prezenta ca fiind un produs autentic romanesc.

Am ales produsul marca Rom din portofoliul Kandia deoarece noi consideram ca este un produs ce reprezinta foarte bine ROMania. Este un produs care nu are cum sa nu iti atraga atentia si sa nu te duca cu gandul la tara noastra atat prin culoarea ambalajului cat si prin inscriptia de pe ciocolata: BUCURESTI. De asemenea consideram ca este un produs bine venit pe piata din Italia, italienii fiind mari consumatori de dulciuri. Rom este un adevarat simbol national, pe care multi romani il iau cu ei atunci cand viziteaza alte tari, pentru a-l prezenta ca fiind un produs autentic romanesc.In ceea ce priveste cifra de afaceri se inregistreaza urmatoarele valori in ultimii 4 ani:

Ca numar de angajati, Kandia a inregistrat de-a lungul timpului urmatoarele valori:

Sediul central: Şos. Viilor nr. 20, sect. 5, Bucureşti

Domeniul de activitate: Bunuri de larg consum.

Structură acţionariat:

AcţionariProcent

Kex Confectionery S.A.99,9992%

Oryxa Capital GP Limited0,0008%

In ceea ce priveste gradul de internationalizare, compania este prezenta in destul de multe tari din Europa si nu numai, prin anumite produse: Irlanda, U.K., Spania, Germania, Polonia, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Belgia, Austria, Croatia, Seria, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Kazacstan, Egipt.

2. Scurta caracterizare a mediului economic:

Italia are o economie industrială diversificată, împărţită în regiunea de nord puternic industrializată dominată de companiile private şi regiunea de sud, mai puţin dezvoltată, dependentă de agricultură şi cu o rată a şomajului în creştere. Economia italiană este în mare parte determinată de fabricarea de bunuri de consum de înaltă calitate produse de întreprinderile

Bibliografie:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Italia

http://kandia-dulce.ro/#despre-kandia-dulce

http://www.romautentic.ro/

http://doingbusiness.ro/search/sumar/kandia

http://www.wall-street.ro/tag/kandia-romania.html

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ciocolata Rom.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 725 cuvinte
Nr caractere:
9 595 caractere
Marime:
101.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!