Cercetări Bonaqua

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Definirea colectivitatii statistice cercetate elaborarea metodelor de recoltare a informatiilor elaborarea chestionarului stabilirea marimii si structurii esantionului prelucrarea informatiilor analiza si interpretarea informatiilor elaborarea concluziilor imaginea produsului bonaqua in randul consumatorilor in anul 1992 s-a infiintat societatea de imbuteliat coca-cola Bucuresti S. R. L. Avand ca obiect de activitate imbutelierea Binecu-Noscutei Bauturi racoritoare coca-cola si a produselor cu marca the coca-cola company.

Compania ofera pe piata romaneasca un sortiment bogat de bauturi racoritoare printre acestea numarandu-se in primul rand coca-cola, apoi fanta, fanta orange, fanta lemon, sprite, kinley si bonaqua.

Evolutia companiei s-a inscris intr-un arc ascendent, realizarile depasind toate asteptarile.

Scopul cercetarii pe parcursul celor cinci ani de activitate s-au inregistrat si perioade mai putin bune, au iesit in evidenta anumite deficiente, unele dintre acestea in stransa legatura cu caracteristicile pietei din Romania.

Una din probleme o reprezinta nivelul vanzarilor la produsul bonaqua si impactul acestuia asupra consumatorilor.

Scopul acestei cercetari este de a studia imaginea produsului bonaqua in randul consumatorilor, in vederea gasirii unei so-lutii pentru cresterea nivelului vanzarilor.

2. Definirea obiectvelor si ipotezelor obiective principale studierea imaginii produsului: daca este sau nu formala studierea imaginii produsului: daca este favorabila sau nu studierea intensitatii imaginii obiective secundare 2. 1 Asocierea imaginii produsului cu imaginea companiei si a produselor sale gasirea celor mai indicate metode de promovare a produsului ipotezele cercetarii imaginea produsului este formala imaginea produsului este favorabila imaginea produsului are intaietate in fata produselor concurentei 2. 1 Produsul este cunoscut datorita standardelor de mercantizare ale companiei 2. 2 Metodele de promovare vor fi aceleasi ca si in cazul celorlalte produse 3. Estimarea valorii informatiilor obtinute prin cercetare participarea cercetarii de marketing la realizarea obiectivelor are loc prin intermediul informatiilor pe care le produce pentru luarea deciziilor.

Valoarea informatiilor pe care le obtinem din cercetare depinde de mai multi factori: importanta deciziei, gradul de risc, gradul de incertitudine si influenta informatiei obtinute asupra deciziei.

Sunt folosite urmatoarele criterii: acuratetea informatiei si relevanta informatiei.

4. Alegerea surselor de informatii sursele informatiilor din prezenta cercetare sunt primare si secundare.

Informatiile primare sunt culese din chestionar si sunt obtinute special pentru realizarea obiectivelor cercetarii.

Informatiile secundare sunt datele culese si prelucrate anterior in vederea realizarii obiectivelor secundare.

5. Recoltarea informatiilor datele au fost ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetari Bonaqua
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 250 cuvinte
Nr caractere:
8 859 caractere
Marime:
14.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!