Cercetarea Piețelor Internaționale

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 3
Modul de stabilire a dilemei 4
Scopul si obiectivele cercetarii 4
Structura, segmentele si cerintele pietei 5
Metode utilizate. Erori sesizate 6
Decizii adoptate 7
Concluzii 7
Anexe 8
Bibliografie 17

Extras din referat:

INTEL CORPORATION dezvolta de 37 de ani tehnologii care au permis revolutia in domeniul calculatoarelor si Internetului. Compania INTEL a fost fondata in anul 1968 pentru a realiza semiconductoare de memorie. In anul 1971, INTEL a introdus primul microprocesor din lume. In prezent, INTEL furnizeaza industriilor de computing si telecomunicatii cipuri, placi de baza si sisteme, "ingredientele de baza" ale calculatoarelor, serverelor si produselor de comunicare in retea. Aceste produse sunt utilizate de membri ai industriei de specialitate pentru a crea sisteme avansate de computing si telecomunicatii. INTEL isi propune sa devina un furnizor de marca pentru economia mondiala bazata pe Internet.

Craig Barrett s-a alaturat INTEL Corporation in 1974 ca Technology Development Manager, devenind in luna mai 2005 presedinte in boardul INTEL Corporation.

INTEL Corporation a anuntat spre sfarsitul lunii ianuarie 2006 o cifra de afaceri de 10,2 miliarde USD pentru ce-al patrulea trimestru al anului trecut, un profit operational de 3,3 miliarde USD, profit net de 2,5 miliarde USD si castiguri per actiune de 40 de centi.

Cifra de afaceri realizata este sub estimarile initiale ale companiei (intre 10,4 si 10,6 miliarde USD), cauzata de livrari sub asteptari ale procesoarelor de tip desktop, precum si de preturile mai mici la care acestea au fost comercializate.

,,2005 a fost cel de-al treilea an consecutiv in care cresterea veniturilor si a castigurilor per actiune a fost exprimata prin cifre din doua numere, reprezentand cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei", a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO, Intel. ,,Desi asteptarile noastre pentru cel de-al patrulea trimestru au fost mai mari, pasim in 2006 cu produse noi, extraordinare, precum Intel Core Duo si Viiv. Capacitatea noastra de productie pe 65 de nanometri propulseaza procesoarele dual-core catre cereri de mare volum si rezultate extraordinare estimate in ceea ce priveste performanta pe care o vor avea pana la mijlocul anului. Credem ca 2006 va fi din nou un an in care INTEL va inregistra cresteri, odata cu lansarea platformelor pentru notebookuri, casa digitala, birou digital si piete emergente", a mai spus el.

Bibliografie:

Catoiu I., Balan C., Popescu I.C., Orzan Ghe., Veghes C., Danetiu T., Vranceanu D. - CERCETARI DE MARKETING,

Editura Uranus, Bucuresti, 2002

- Revista ,,BIZ", Colectia 2004, nr. 82,

15 - 30 martie 2004, Bucuresti

http://www.intel.com/pressroom

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetarea Pietelor Internationale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 789 cuvinte
Nr caractere:
9 918 caractere
Marime:
173.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, produse, Venituri
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!