Cercetare Marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Repartitia intentiilor de cumparare in functie de marcile de masini de spalat existente pe piata bucuresteana, pe un interval de 3 luni.

Repartitia intentiilor de cumparare pentru masini de spalat in functie de numarul de membrii ai familiei.

Repartitia intentiilor de cumparare pentru masini de spalat in functie de diversele caracteristici ale acestora: capacitatea de spala (Kg. ), numarul de programe, viteza de centrifugare (rot/min), timp maxim de programare (min), consumul de apa la spalare (l), consumul de energie electrica (KW/h) etc.

Repartitia intentiilor de cumparare pentru masini de spalat in functie de tipul de magazin de unde cumparatorii doresc sa le achizitioneze.

Repartitia intentiilor de cumparare pentru masini de spalat in functie de modul de achizitionare.

Identificarea motivelor care au dus la aparitia intentiei de cumparare.

Studierea gradului de inzestrare a gospodariilor cu masini de spalat.

Identificarea ritmului de inlocuire a masinii de spalat.

3. Stabilirea ipotezelor si variabilelor cercetarii 3. 1. Ipotezele cercetarii: Cel mult 65% din intentiile de cumparare de masini de spalat se vor materializa in cumparari efective.

Majoritatea intentiilor de cumparare se manifesta la familiile cu un venit mediu lunar de peste 6 mil. lei. Se preconizeaza urmatoarea repartitie a intentiilor de cumparare: Whirpool. pana in 30% Candy pana in 10% Daewoo. pana in 7% Electrolux. pana in 13% Bosch. pana in 9 % Zanussi. pana in 15% Gorenje. pana in 15% Ariston. pana in 12% Cea mai mare parte a intentiilor de cumparare se manifesta in cadrul famililor cu mai mult de trei persoane.

Motivele care au dus la aparitia intentiei sunt: - nevoia de inlocuire a vechii masini de spalat; constituirea unei familii determina aparitia acestei nevoi; - pentru a o darui unor rude sau unor prieteni apropiati.

Cel putin 80% din persoanele ce intentioneaza sa achizitioneze o masina de spalat prefera sa o cumpere din magazinele specializate.

Majoritatea intentiilor se manifesta pentru achizitionarea in rate a produsului.

Cele mai importante caracteristici in functie de care se manifesta intentiile de cumparare sunt: capacitatea de spalare (Kg. ), numarul de programe, consumul de apa la spalare (l), consumul de energie electrica (KW/h). Pana in 85% din familii au cel putin o masina de spalat.

Ritmul mediu de inlocuire este apreciat ca fiind de 10 ani.

Intre exprimarea intentiilor si numarul casatoriilor exista o relatie direct proportionala.

3. 2. Variabilele cercetarii: Intentia de cumparare (in urmatoarele 3 luni) Definirea conceptuala: planul, gandul de a achizitiona un anumit produs.

Definirea operationala: scala nominala cu trei trepte a) Da, intentionez sa cumpar o masina de spalat in urmatoarele luni; b) Nu, nu intentionez sa cumpar o masina ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercetare Marketing - Varianta 2
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 434 cuvinte
Nr caractere:
18 624 caractere
Marime:
22.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Tag-uri:
marketing, Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!