Campanie de Publicitate Coca-Cola

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Publicitatea-definirea conceptului 3
2. Compania Coca-Cola -publicitate de reamintire 4
• Ambalajul-Identitatea organizaţională 5
3. Stabilirea bugetului de publicitate 6
4. Conceperea campaniei de publicitate-mesajul 7
• Evaluarea mesajului 7
• Elemente persuasive într-o reclamă 7
5. Mijloacele de comunicare în masă folosite 9
6. Reclame Coca-Cola 10
7. Concluzii 11
8. Bibliografie 13

Extras din referat:

Oricât de bun ar fi un produs sub aspect calitativ, cu toată superioritatea sa faţa de alte produse similare este greu sa se impună de la sine în faţa unui cumparator neavizat, care vine la piaţă pentru a cumpara produsul care-i satisface anumite necesităţi. Un cumpărător avizat, corect informat şi care are deja o convingere sau încredere într-o anumită firma sau un anumit produs nu va acţiona la întâmplare, ci va merge în cautarea produsului respectiv. Perioada actuală se caracterizează printr-o adevarată explozie de mijloace şi tehnici promoţionale, de un volum tot mai mare de informaţii şi acţiuni cu scop promoţional considerate uneori de populaţie, potenţialii consumatori ca fiind ofensive, abuzive sau chiar agasante. Problema care reiese din această explozie promoţională constă în alegerea şi îmbinarea celor mai adecvate mijloace si momente de transmitere către public.”Pentru marketing promovarea reprezintă unul din modurile de acţiune comercială a firmelor şi vizează obţinerea unei modificări directe si imediate a cererii, a comportamentului distribuitorilor si vânzătorilor, o modificare pozitivă şi temporală a ofertei către consumatori.”

Publicitatea este orice formă plătită de prezentare şi promovare nepersonală a ideilor, a bunurilor sau a servicilor de către un sponsor identificat. Reclamele pot fi un mijloc eficient din punctul de vedere al costurilor de a răspândi mesaje, indiferent dacă e vorba de impunerea unei preferinţe pentru o marcă sau de educarea oamenilor. Cele mai multe firme folosesc o agenţie externă, pentru a le ajuta la crearea campaniilor de publicitate, precum şi pentru selectarea şi achiziţionarea spaţiului în mass-media în care se va face reclamă. În prezent, agenţiile de publicitate se redefinesc ca firme de comunicare, care îşi ajută clienţii să-şi îmbunătăţească eficienţa generală a comunicaţiilor, oferindu-le sfaturi strategice şi practice privind numeroase forme de comunicare. Comunicarea la nivelul întreprinderii reprezintă procesul de trimitere a mesajelor cu scopul de a transmite informaţii care să fie recepţionate şi înţelese de către destinatar. Prin urmare, procesul de comunicare presupune existenţa unui mecanism care să asigure schimbul de informaţii între emiţător şi receptor şi să permită, în acelaşi timp, obţinerea reacţiei inverse (a feedback-ului) de la destinatarul mesajului, segmentul ţintă de consumatori.”La conceperea unui program de publicitate, managerii de marketing trebuie să înceapă întotdeauna prin identificarea pieţei-ţintă şi a motivelor cumpărătorului. Apoi ei pot lua cinci decizii importante, cunoscute drept „ cei cinci M”. Misiunea: Care sunt obiectivele de publicitate? Mijloacele de plată(banii): Cât de mult putem să cheltuim? Mesajul: Ce mesaj trebuie transmis? Media: Ce media trebuie folosite? Măsurarea: Cum trebuie evaluate rezultatele?”

MESAJUL

Evaluarea, alegerea şi conceperea efectivă a mesajului. Analiza responsabilităţii sociale.

MEDIA

Acoperirea, frecvenţa, impactul, mijoace media specifice, alocarea pe zone geografice a publicităţii în media.

MĂSURAREA

Impactul comunicării

Impactul asupra vânzărilor

MISIUNEA

Obiectivele de vânzare şi de publicitate

MIJLOACE DE PLATĂ

Factorii care trebuie luaţi în considerare:

1.Etapa din ciclul de viaţă al produsului

2.Cota de piaţă şi baza de consumatori

3.Concurenţii

4. Frecvenţa publicităţii

5. Substituibilitatea produsului

Acţiunile publicitare urmăresc informarea publicului în legatură cu produsele şi serviciile sale, cu marcile sub care acestea sunt prezentate pe piaţă, să-l convingă şi să-l determine în efectuarea actului de cumpărare. În sfera publicităţii comerciale se disting: Publicitatea de consum: (consumer advertising) şi Publicitatea de afaceri (business advertising). Prin obiectivele pe care le urmareşte si mijloacele folosite, publicitatea influenţează volumul şi structura consumului. Obiectivele de publicitate pot fi clasificate în funcţie de scopul lor: informare, convingere, reamintire şi întărirea convingerii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie de Publicitate Coca-Cola.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 705 cuvinte
Nr caractere:
26 605 caractere
Marime:
131.66KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!