Campanie de promovare a vopselelor în mediul rural

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ocupatia principala a locuitorilor comunei Lita este agricultura si cresterea animalelor, acestea fiind si principalele surse de venituri. Un procent relativ mic (aproximativ 20%) dintre adultii apti de munca sunt angajati. Unii dintre acestia lucreaza in industria chimica deoarece in orasul Turnu Magurele exista un combinat de ingrasaminte chimice, din care numai unele sectii mai functioneaza. Datorita cresterii alarmante a ratei somajului, in zona au luat fiinta mai multe fabrici de textile, ramuri ale unor trusturi internationale, ce au angajat mana de lucru ieftina, in majoritate tineri pana in 35 de ani. Aproximativ 10% din adultii pana in 40 de ani lucreaza in strainatate.

Din punctul de vedere al veniturilor, acestea se situeaza la nivelurile mici si mijlocii rezultate din salarii, ajutoare de la rudele din strainatate, ajutoare de somaj, pensii, comert cu produse agrare si animaliere. In ceea ce priveste educatia, in comuna sunt doua gradinite si doua scoli generale iar cele mai apropiate licee, scoli post-liceale si scoli de meserii se afla in Turnu Magurele.

Populatia tanara, pana in 40 de ani este absolventa de liceu sau cel mult de studii post liceale in proportie de aproximativ 70%. Procentul absolventilor de studii superioare este foarte mic (1-max. 2%) . Educatia batranilor este de 4 pana la 7 clase. In privinta accesului la informatie majoritatea locuintelor sunt dotate cu televizoare iar aproape jumatate dintre acestea au cablu tv.

In comuna nu exista nici un punct de difuzare a presei scrise si nici publicatii locale, asadar principalele mijloace de informare in masa sunt radioul si televiziunea. Un lucru inedit in ceea ce priveste comunicarea este faptul ca retelele de telefonie mobila au cunoscut o dezvoltare mai accentuata fata de cea de telefonie fixa.

Luand in considerare studiul social realizat in Romania in 1996, in comuna Lita regasim urmatoarele categorii de oameni: nostalgicii sunt batrani de peste 60 de ani, cu venituri mici, cauta siguranta si stabilitatea in religie. Traditionalistii sunt oameni intre 40 si 60 de ani, multi dintre ei pierzandu-si locul de munca din industrie se regasesc debusolati in contextul actual. Multi dintre cei sub 40 de ani pot fi incadrati la conducatori, principalul lor atribut fiind puterea de munca, acestia au initiative in dezvoltarea unor mici afaceri sau pleaca peste hotare in cautarea unui trai mai bun. Generatia tanara sau chiar foarte tanara (sub 20 de ani) produce nou-venitii deoarece multi cauta autorealizarea plecand in orasele mari la studii. Avand in vedere criteriile de segmentare a populatiei aratate mai sus si, mai ales, accesul oamenilor la informatie, voi arata in cele ce urmeaza, doua abordari diferite de promovare a produsului vopsea. De ce am ales acest produs? Prin contact direct cu oamenii de acolo am observat ca ei folosesc vopseluri in cantitati mari, mai exact aproape toate suprafetele din lemn si metal sunt vopsite iar culorile alese sunt ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campanie Depromovare A Vopselelor In Mediul Rural
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 551 cuvinte
Nr caractere:
7 390 caractere
Marime:
11.51KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Tag-uri:
produse, promovare, marketing
Predat:
la liceu
Sus!