Campania de Marketing

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul 1.Campania de marketing integrata
1.1.Obiectivele comunicarii integrate
1.2.Planificarea IMC
1.3.Aspecte IMC
1.3.1. IMC influenteaza comportamentul consumatorului.
1.3.2. Utilizeaza toate punctele de contact
1.3.3. Incepe cu consumatorul
1.4. Forme de promovare (comunicat de presa, campanie de presa, promovarea vanzarilor, publicitatea, vanzarile personale, relatiile publice)
Capitolul 2.Derularea unei campanii de marketing
2.1.Activitatea de promovare
2.2.Strategia de promovare
2.3.Mixul promotional
2.4.Mesajul promotional
2.5.Bugetul promotional
2.6.Evaluarea activitatii de promovare
Capitolul 3.Studiu de caz Nestle
Concluzii
Bibliografie

Extras din referat:

CAPITOLUL 1. Campania de marcheting integrata

O campanie de marketing este formata dintr-un numar de activitati desfasurate pentru a atinge un scop predeterminat, cel mai frecvent de promovare a unui produs sau serviciu. O campanie de marketing difera de marketingul in curs de desfasurare sau relatii publice, care sunt concepute sa ofere o reactie la un anumite eveniment specific.

O campanie de marketing eficienta ar trebui sa acopere o varietate cat mai mare de canale de media si sa includa pe langa campaniile platite si campanii de marketing gratis (ex. promovarea produselor sau serviciilor pe propriul site de prezentare si pe pagina de social media).

Marketingul privit ca un intreg, este un proces care se regaseste intr-o continua desfasurare. In orice moment din an, cand privesti o firma, ar trebui sa poti observa o anumita campanie de marketing care se afla in derulare si care are ca menire promovarea unui produs sau serviciu.

Atunci cand privim marketingul doar raportat la o campanie de marketing putem observa ca acesta este mult mai restrans. O campanie de marketing implica, de obicei o limita de timp si buget dar si un scop specific. Aceasta se va concentra de multe ori asupra unui singur aspect sau organizare a muncii, cum ar fi un produs nou sau un produs revizuit. Pentru a avea eficienta, o campanie de marketing are nevoie de obiective clare, cuantificabile. In forma sa cea mai simpla, acest lucru ar putea fi ca mesajul sa ajunga la un anumit numar de oameni. Un obiectiv mai sofisicat ar fi ca intr-o anumita proportie, oamenii sa arate constientizarea produsului, sa arate ca mesajul a ajuns cu succes. Se poate spune ca scopul final este acela ca aceasta constientizare sa duca la o crestere a vanzarilor. Avand obiective clare, nu numai ca face posibila cuantificarea eficientei campaniei dar, totodata are si un accent clar in planificarea campaniei de la start la final.

O campanie de marketing are trei elemente principale. Unul este marketingul direct ce implica directa cumunicare cu consumatorii de exemplu pliante, mesaje prin e-mail, scrisori prin posta sau mesageria mobila. Alt element este publicitatea, ceea ce inseamna plaltirea operatorilor unui serviciu de comunicare precum televizorul, radio-ul sau presa scrisa prin intermediul carora sa se transmita mesajul dorit. Al treilea element principal dintr-o campanie de marketing este constituit din relatiile publice. Acestea se ocupa ca pietele de desfacere din mass-media sa mentioneze in editorialul lor produsele sau serviciile respective.

Una dintre cheile importante intr-o campanie de marketing este reprezentata de determinarea publicului tinta. Pentru un retailer, oamenii ar fi, probabil cei mai in masura sa reprezinte publicul tinta. Pentru un grup noncomercial, cum ar fi organizarea unei campanii, grupul tinta ar putea fi reprezentat de oamenii ce au putere de decizie politica.

Mascarea demografica a adevaratei audiente nu va afecta doar pietele de desfacere pentru marketing, dar si caracterul mesajului pe termen mediu. De exemplu, textul mesajului de marketing poate sa aibe un mai mare succes la tineri, pentru un produs pe care il doresc acestia, decat la cei mai in varsta.

Integrated Marketing Communication sau Comunicare Integrata de Marketing este un concept de management care lucreaza de la premisa ca toate aspectele comunicarii de marketing (ex: advertisingul, promovarea, relatiile publice si marketingul direct) lucreaza ca o forta unitara, fara a permite niciuneia sa lucreze izolata.

In limbajul “Markinstinct” , comunicarea integrata de marketing inseamna in primul rand coerenta in comunicarea valorilor brandului catre client, interactivitate si eficienta in costuri, timp si rezultate livrate.

Potrivit American Marketing Association, campaniile integrate de comunicare (Integrated Marketing Communications) reprezinta un proces de planificare care urmareste ca toate contactele brandului cu un consumator sau cu un prospect al unui produs, serviciu sau al unei organizatii sa fie relevante pentru acea persoana, consistente si constante in timp.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campania de Marketing.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
6 704 cuvinte
Nr caractere:
37 680 caractere
Marime:
110.53KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!