Biletul De Călătorie Pentru Pasageri În Cadrul Companiei Tarom

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Biletul este contract de calatorie care poate fi folosit in termeni corespunzatori tarifului inscris pe document si este considerat un cec la purtator, care este netransmisibil, putand fi platit cu cash sau carte de credit.

SITA a implementat in urma cu 2 ani produsul Electronic Ticketing, care a devenit aplicabil pentru TAROM numai acest an, in urma instalarii Departure Control Systems in majoritatea aeroporturilor din tara. Acest nou produs foloseste interfata cu urmatoarele produse SITA, deja utilizate de TAROM: Advanced Seat Reservations (ASR) Advanced Boarding Pass (ADP) pot fi aplicabile impreuna cu SETS.

Beneficiile emiterii de bilete electronice Acest nou produs SETS este benefic atat din punctul de vedere al pasagerului, cat si al companiei care-l utilizeaza. Client: Eliminarea problemelor de furt/pierdere a biletelor; Usurarea operatiunilor de modificare a biletelor si de obtinere a rambursarilor.

Companie: Ticketingul electronic ajuta compania sa reduca costurile asociate cu decontarea traditionala-manuala a documentelor; Simplificarea procedurilor la aeroport prin acceptarea pasagerilor fara un document emis pe hartie; Compania trebuie sa stabileasca propriile reguli si noi nivele de responsabilitate pentru aceasta noua modalitate de acceptare a pasagerilor; Determinarea locurilor si a modalitatilor de emitere, modificare si rambursare; Compania trebuie sa stabileasca formele de identificare a pasagerilor, precum si a formelor de plata; Stabilirea procedurilor de check-in si imbarcare ce trebuie aplicate; Stabilirea modalitatilor de preluare a informatiilor legate de cupoanele utilizate de catre departamentul financiar.

Baza de date SETS Baza de date pentru ticketingul electronic este separata de baza de date pentru ticketingul traditional-pe hartie; Baza de date poate fi accesata si modificata atat de agentii de ticketing, cat si de catre cei de check-in; Cupoanele de zbor sunt stocate dupa forma de identificare a pasagerilor- FOID (credit card, nr permis conducere, nr de pasager frecvent, nr pasaport, nr ID etc.

) FOID-ul este automat transferat in baza de date DCS; Orice updatari in SETS sunt procesate in centrul de procesare SITA in timpul procesului de raportare a cupoanelor folosite (UCR= Used Coupons Reporting Process); Daca pe parcursul (UCR) procesului de raportare sunt gasite cupoane cu statutul Boarded, un mesaj continand numarul biletului/ cuponului, FOID, detalii despre zbor, etc.

este transmis intr-o coada pe un PID special configurat din departamentul financiar (PDQ). Dupa UCR, informatiile updatate sunt transferate in sistemul in-house al companiei prin PDQ. Dupa primirea datelor de la SITA, trebuie transmis un mesaj de confirmare a receptionarii datelor.

FOID-urile care nu au asociate cu cupoane sunt automat anulate din sistem dupa 60zile; Cupoanele folosite sunt pastrate in sistem 60 zile; Cupoanele nefolosite sunt pastrate in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biletul De Calatorie Pentru Pasageri In Cadrul Companiei Tarom
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
5 934 cuvinte
Nr caractere:
32 535 caractere
Marime:
27.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!