Avantajele folosirii publicității

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bunurile si serviciile oferite de firme au crescut ca volum si isi pastreaza aceasta tendinta. Totusi potentialul client are acelasi timp pentru a se informa asupra acestei oferte. Prin urmare multe din produsele existente pe piata vor ramane necunoscute lui daca firma producatoare nu initiaza actiuni prin care sa-si evidentieze produsul, calitatile acestuia si motivul pentru care merita achizitionat in defavoarea produselor similare de pe piata.

In actualele conditii ale pietei, tinind cont de concurenta acerba, o firma care nu se foloseste de serviciile publicitare aproape ca nu exista in ochii consumatorilor. Deseori mesajul publicitar al firmei reprezinta o interfata a firmei cu potentialii clienti. Publicitatea e singura metoda prin care o firma isi poate crea o imagine pe piata.

Firma se foloseste totodata de servicile publicitare pentru a informa consumatorii cu privire la produsele oferite. Prin reclama facuta firma va urmari sa prezinte o imagine cat mai favorabila produselor sale, accentuind calitatile sale, incercand sa convinga consumatorii ca acel produs este intr-adevar cel mai bun de pe piata, ori cel mai ieftin sau ca are un raport calitate/pret de invidiat.

In momentul lansarii unui produs nou pe piata este foarte important ca aceasta lansare sa fie insotita si de o campanie publicitara care sa atraga atentia consumatorilor si sa faca cunoscuta apriatia pe piata a produsului.

In plus daca este o campanie publicitara reusita, apreciata de public, nu numai succesul pe piata al produsului va fi aproape asigurat, dar si imaginea firmei va avea de castigat.

Pulicitatea e una din armele folosite de doua sau mai multe firme aflate in concurenta. astfel este posibil ca o firma care are produse inferioare celor oferite de o a doua firma sa aiba mai mult succes pentru ca se foloseste de serviciile publicitare in timp cealalta firma se bazeaza doar pe calitatile produsului fara sa fie interesata de promovarea lui.

Costurile suportate de firme pentru promovarea produselor difera foarte mult, dar sunt in cazul firmelor de renume destul de mari. Acest lucru indica faptul ca banii cheltuiti cu publicitatea sunt bine investiti, pentru ca reclama facuta produselor atrage incasari mari. Oricum costurile cu publicitatea sunt sunt de obicei suportate de concumatori, deorece sunt incluse in pretul produsului.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Avantajele Folosirii Publicitatii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
375 cuvinte
Nr caractere:
2 063 caractere
Marime:
7.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Marketing
Predat:
la gimnaziu
Sus!