Analiza de piață a firmei SC Industrial Plast SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Prezentarea firmei 3
1.1.Denumirea, localizarea 3
1.2.Scurt istoric 3
1.3.Forma juridică de constituire 4
1.4.Conducerea şi personalul firmei 4
2.Descrierea activităţii curente 6
2.1.Oferta societăţii 6
2.2.Principalii furnizori 7
2.3Dotarea tehnico-materială a firmei 7
3.Piaţa actuală 8
3.1.Clienţii 8
3.2.Segmentarea pieţei 8
3.3.Concurenţii 9
3.4.Piaţa efectivă şi piaţa potenţială 10
3.5.Cota de Piaţă absolută şi cota de piaţă relativă a firmei 11
4.Analiza SWOT 13
Bibliografie: 15

Extras din referat:

1. Prezentarea firmei

1.1. Denumirea, localizarea

Denumirea firmei este S.C. Industrial Plast S.R.L.. A treia denumire din cele trei propuse.

Această denumire a fost aleasă deoarece firma comercializează produse industriale.

Activitatea firmei se desfăşoară în 2 depozite situate în Braşov, în partea de nord respectiv în partea de sud a oraşului pentru ca accesul clienţilor la firmă să fie uşor. Depozitul numărul 1 se situează pe strada Târnavei, nr.: 13 iar depozitul numărul 2 se situează pe Bulevardul Griviţei, nr.: 1K.

1.2. Scurt istoric

Societatea a fost înfiinţată în anul 1996, înregistrată la Camera de Comerţ din Braşov cu numărul de înmatricculare J08/768/1996, avănd codul CAEN 4674: Comerţ cu ridicata al echipamentelor şi furniturilor de fierarie pentru instalaţii sanitare şi de încălzire.

În anul 1996 s-a deschis primul depozit acesta fiind depozitul de pe strada Tărnavei însă după 10 ani în 2006 firma s-a dezvoltat şi a mai construit şi un al doilea depozit acesta fiind depozitul de pe Bulevardul Griviţiei.

Sigla firmei este alcătuit din iniţialele denumiri firmei, literele „I” şi „P”, acestea fiind de culoarea roşie pe un fundal galben şi aşezate în mijlocul unui dreptunghi care are marginea colorat în albastru. Aceste culori şi sigla în ansamblu atrage atenţia clienţilor şi se întipăreşte foarte uşor în memoria lor. Sloganul firmei este „Soluţii cu expetrienţă!” , semnificănd faptul că firma are experienţă şi s-a adaptat cerinţelor, oferind produsele necesare clienţilor.

Având o experienţă de peste 15 ani în activitatea de comercializare a materialelor de instalaţii apă-gaz-canalizare-termice, S.C. Industrial Plast S.R.L. s-a impus pe piaţa românească, ocupând un meritat loc: 27 în Topul Naţional al firmelor de instalaţii iar locul 2 în Top Afaceri România Întreprinderi Mici din judeţul Braşov.

Aflându-se în Brasov, în centrul ţării, în al doilea oraş ca mărime al României, firma are posibilitatea de a distribui materiale pentru instalaţii, spre toate oraşele, în timp scurt prin curierat.

În acest moment societatea are un portofoliu de peste 3000 de clienţi, companii româneşti sau cu capital străin. Industrial Plast importă materiale din ţări cum ar fi: Italia, Germania şi Franţa. Acest fapt a determinat societăţiile străine, ce fac investiţii în judeţul Braşov, să apeleze la aceste materiale cu care sunt obişnuiţi să lucreze şi la ei în ţară. Fiind importator direct a reuşit să obţină preţuri bune de la producătorii din Uniunea Europeană. În anul 2007 societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 3 milioane de euro. Numărul de angajaţi este de 18 persoane.

Societatea este certificată ISO-UKAS, pe partea de comercializare, cât şi de servisare a sculelor şi uneltelor. Personalul calificat, experienţa în vânzări cât şi cunoaşterea pieţei interne, conduc la obţinerea de rezultate financiare foarte bune.

Firma este interesată de colaborarea cu societăţi din România şi Uniunea Europeană ce au ca obiect de activitate producerea sau comercializarea de materiale sanitare, instalaţii pentru construcţii, pentru apă, gaz, canalizare atât casnice cât şi industriale.

1.3. Forma juridică de constituire

Forma juridică de constituire a firmei este societate cu răspundere limitată avănd capital privat subscris şi vărsat în valoare de 1000 RON, obţinut prin aportul a celor două asociaţi: Marica Luca şi Marica Tekla. Marica Luca deţinănd 60% din capitalul social iar Marica Tekla deţinănd 40% din capitalul firmei.

1.4. Conducerea şi personalul firmei

Personalul firmei este format din 21 de persoane din care două se ocupă cu conducerea firmei acestea fiind Directorul General şi Directorul Economic.

Depozitul Funcţia Numele ocupantului de post Număr persoane Calificare

1 şi 2 Director General Marica Luca 1 Da

Director Economic Marica Tekla 1 Da

Gestionar Adam Dragoş 1 Da

Funcţionar economic - 3 Da

Lucrător comercial - 4 Da

2 Gestionar Părălucă Pavel Paul 1 Da

Funcţionar economic - 2 Da

Lucrător comercial - 5 Da

Total 18 -

Structura detaliată a personalului este prezentat în tabelul de pe pagina 3.

Dintre personalul firmei 3 persoane sunt în concediu de creştere a copilului deci cei 18 persoane alcătuiesc personalul activ al firmei.

Organigrama de subordonare a personalului firmei este următoarea:

Observații:

UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI

ADMINISTRAREA AFACERIILOR

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza de Piata a Firmei SC Industrial Plast SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 083 cuvinte
Nr caractere:
16 163 caractere
Marime:
282.47KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!