Activitatea de Marketing în Asigurări

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1 Influenţa mediului natural, riscul de inundații și activitatea de marketing în asigurări
1.1 Mediul de marketing
1.2 Continutul mediului de marketing
1.3 Mediul extern
1.4 Conceptul de mediu extern
1.5 Macromediul întreprinderii
1.6 Mediul natural
2 Studiu de caz
2.1 Studiu ALLIANZ: inundatiile - cele mai frecvente dezastre de pe glob
2.2 Marea Britanie deschide lupta impotriva modificarilor climatice
2.3 In asigurari, cel mai bun marketing sunt de fapt inundatiile si cutremurele
3 Bibliografie

Extras din referat:

1.1 Mediul de marketing

Analiza mediului trebuie să fie punctul de plecare a oricărei activităţi de marketing. La fel ca omul, care nu trăieşte izolat, ci se află într-o permanentă relaţie interumană cu alţi indivizi, orice întreprindere trebuie privită şi analizată din prisma activităţii ei, a relaţiilor pe care le are cu mediul în care activează, a raporturilor de intercondiţionare reciprocă cu factorii de mediu.

Datorită faptului că firma, ca entitate economică, nu este singură pe piaţă, ci influenţează şi este influenţată de o multitudine de factori, în demersul său de activitate, aceasta trebuie privită şi analizată având în vedere aceste influenţe mai mult sau mai puţin voluntare.

Totalitatea forţelor / factorilor a căror interacţiune duce la obţinerea rezultatelor organizaţiei alcătuieşte mediul de marketing.

Aşadar, marketingul presupune desfăşurarea activităţilor întreprinderii în concordanţă cu evoluţia mediului economico-social. Aceasta presupune, pe de o parte, cunoaşterea mediului extern, iar pe de altă parte, conectarea, adaptarea, activităţii la mediu. În acelaşi timp, desfăşurarea activităţii depinde, nu în ultimul rând, de capacitatea organizaţiei de a se adapta la mediul extern, capacitate care corespunde mediului intern a întreprinderii.

1.2 CONŢINUTUL MEDIULUI DE MARKETING

În cadrul conceptului de marketing mediul în care acţionează întreprinderile, organizaţiile ori instituţiile ocupă o poziţie centrală. Marketingul presupune desfăşurarea activităţilor întreprinderii în concordanţă cu evoluţia mediului economico-social. O astfel de abordare necesită, pe de o parte, cunoaşterea mediului extern, iar pe de altă parte, adaptarea activităţii la mediu. În acelaşi timp, desfăşsurarea activităţii într-o asemenea manieră depinde, nu în ultimul rând, de capacitatea organizaţiei de a se adapta la mediul extern, capacitate care corespunde mediului intern al întreprinderii. Pe bună dreptate, Ph. Kotler remarca faptul că o firmă de înaltă performantă este “o firmă al cărei model este bazat pe patru factori: beneficiarii afacerii, procesele, resursele, organizaţia”. După cum vom vedea, aceşti factori nu sunt altceva decât punctele nodale ale interacţiunii mediului intern cu cel extern.

MARKETING Lector univ. dr. George-Daniel ARDELEAN

MARKETING-Bazele marketingului. Mediu de marketing

1.3 Mediul extern

Ca agent economic, având un anumit profil de activitate, intreprinderea furnizează în condiţiile concrete pe care i le oferă mediul său extern. Iar dacă pentru întreprindere, aşa cum bine observă Kotler, “mediul de marketing reprezintă oportunităţi şi primejdii” înseamnă că rezultatele activităţii sale vor depinde, pe de o parte,de măsura cunoaşterii fizionomiei şi mecanismului de funcţionare a mediului, iar pe de altă parte de capacitatea şi priceperea întreprinderii de a fructifica oportunităţile şi de a evita primejdiile pe care aceasta i le furnizează.

Mediul în cadrul căruia întreprinderile îşi desfăşoară activitatea cuprinde un ansamblu de factori, de componente, care alcătuiesc o structură complexă, eterogenă.

Componentele mediului extern nu evoluează în acelaşi ritm, în aceeaşi manieră. După modul cum se modifică aceste componente, după natura raporturilor dintre ele şi a efectelor declanşate, mediul extern cunoaşte mai multe forme.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

BUCUREŞTI

FABBV

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Activitatea de Marketing in Asigurari.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 556 cuvinte
Nr caractere:
20 567 caractere
Marime:
74.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!