Utilizarea Tehnologiilor IT în Managementul Proiectelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dezvoltarea alerta a tehnologiei informatiei a dus la aparitia unor terminologii revelatoare pentru impactul pe care acesta il are asupra societatii, in ansamblul sau, in a proceselor, in particular: societate informationala(information society), revolutia in tehnologia de varf(high-tech revolution), revolutia cunoasterii(knowledge revolution), tehnologiile informatice si de comunicare(TIC), etc.

Conceptul de societate informationala este astazi unanim acceptat prezentat, in general, sub patru aspecte fundamentale:

- Informatia este o sursa atat pentru organizatii, cat si pentru individ.

- Informatia sta la baza dezvoltarii unor ramuri economice noi.

- Informatia poate fi utilizata in comun, fara a se consuma.

- Dezvoltarea IT revolutioneaza activitati fundamentale ale societatii umane, precum: afacerile, invatamantul, guvernarea, managementul organizatiei.

Societatea informationala se bazeaza pe solutii de sisteme integrate, servicii si platforme hardware si baze de date avansate, interconectate in tehnologie Internet. Societatea informationala este societatea bazata pe Internet, iar globalizarea este un rezultat al acestuia.

Globalizarea se manifesta in domeniul IT tocmai prin punerea in comun a acestei resurse neconsumabile - informatia. Tot mai multe organizatii isi manifesta interesul pentru solutii si servicii integrate, e-Business, e-Consulting, e-Support sau outsourcing.

Toate acestea sunt valabile si in domeniul imobiliar. In cazul institutiilor si al organizatiilor mici, de pana la cateva sute de lucratori (cum este si cazul unei agentii imobiliare), se va pune problema in general a copletitudinii aplicatiilor(solutii cheie) si a asigurarii flexibilitatii proiectelor, si aceasta pentru a indeplini cerintele specifice care decurg din aceasta. Arhitectura sistemelor a evoluat reusindu-se: centralizarea resurselor informationale(baze de date sau metadata, depozite de date, aplicatii), utilizarea browsere-lor pe unitati locale, pentru a se putea accesa resursele informationale, mobilitate si conectivitate.

In urmatoarele paragrafe va fi prezentat un program de management al proiectelor: Microsoft Project Manager de la Microsoft.

Managementul proiectelor cu Microsoft Project

Microsoft Project oferă asistenţă oricărui nivel de PM, fie el începător sau avansat. Lucrul cu Microsoft Project seamănă foarte mult cu lucrul în Microsoft Excel însă trebuie să fim conştienţi că în spate lucrează cu o bază de date.

Multe din fazele proiectului nostru nici nu se pot imagina fără o unealtă ca Microsoft Project. Mare parte din plan (operaţiuni, resurse, relaţii între operaţiuni, constrângeri) se poate realiza mult mai repede în Microsoft Project iar unele probleme se pot rezolva exclusiv în program: supraalocări de resurse, optimizarea planului dacă se depăşesc deadline-uri etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea Tehnologiilor IT in Managementul Proiectelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 936 cuvinte
Nr caractere:
10 884 caractere
Marime:
69.90KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!