Telefonul mobil cu încărcător încorporat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Estetica este stiinta care studiaza legile si categoriile artei, fiind considerata forma cea mai inalta de creare si receptare a frumosului. Estetica studiaza ansamblul de probleme referitoare la esenta artei, la raporturile ei cu realitatea, la metodele creatiei artistice, la criteriile si genurile artei. Este teoria frumosului, a frumusetii in general si a sentimentului pe care il face sa se nasca in oameni.Frumosul este o categorie fundamentala a esteticii care reflecta insusirile si proprietatile naturii, vietii sociale si ale creatiei umane, capabil sa trezeasca in personalitatea valorificatoare stari de satisfactie, emotie si bucurie estetica, precum si sentimente de placere si admiratie.

Esteticul se afirma in structura armonioasa expresiva si reprezentativa a lumii, in forta de sugestie si perfectiunea fenomenelor sale in capacitatea de a place, de a ne incanta. in afara operei de arta, a carei finalitate este predominant estetica, sfera esteticului cuprinde natura, produsele si mediul muncii omenesti, urbanistica si relatiile interumane.

Designul este un termen modern care desemneaza ansamblul de conceptii si procedee vizand proiectarea estetica a obiectelor de uz practic: masini, unelte, mobilier, vestimentatie, ambalaje etc. Design-ul este un proces complex de concepere si proiectare functionala si frumoasa a formelor. La baza esteticii sta frumosul, pe cand la baza design-ului sta frumusetea rationala.

Estetica industriala, sau designul industrial, este un domeniu al creatiei care imbina din ce in ce mai mult perceptele teoriei estetice, cu exigentele practice, realizand in acest fel o generalizare a frumosului in viata cotidiana, in mediul ambiant.

Designul industrial in acceptiunea actuala moderna este o specialitate relativ noua, nascuta din problemele puse de productia industriala in economia de piata, sub efectul semnalelor venite dinspre consumatori, intr-un cadru puternic concurential, necesarmente inovativ si ca atare purtator de risc.

In aceste conditii, designul industrial - designul de produs - corespunde tot mai mult unei realitatati actuale si definirii unei profesii cerute de evolutia economica prezenta si viitoare, previzibil conectata la practica europeana si mondiala.

2. Rolul designerului industrial

Rolul designerului nu este doar la crearea "haotica" de idei noi ci aceasta creatie trebuie "canalizata" pentru a satisface anumite necesitati. Aceste necesitati sunt stabilite in urma unor analize a produselor de consum, analize care pot reflecta si masura in care pe piata de desfacere exista cereri nesatisfacute sau satisfacute doar partial. Astfel activitatea designerului si analiza produselor de consum functioneaza una in raport cu cealalta si ar fi gresita separarea categorica a acestora.

La creearea unui nou produs este necesara punerea la punct a unor metode adecvate, care sa faciliteze stabilirea si utilizarea unor criterii de analiza privind valoarea de folosinta a unei anumite clase de produse, conturata pentru o anumita destinatie de folosinta a acestora. Scopul unui astfel de studiu este de a defini locul pe care il ocupa pe piata produsele vizate si daca acest loc poate fi declasat de noul produs creat, care utilizeaza solutii tehnice noi si/sau diferite pentru acelasi domeniu general de utilizare.

Rolul designerului este foarte complex in realizarea unui nou produs deoarece acesta nu vizeaza doar produsul in sine ci trebuie sa conceapa toate etapele de la realizarea produsului in forma lui functionala, la lansare pe piata, reclama, durata de viata, perioadele de profit de pe urma produsului respectiv.De asemenea designerul nu trebuie sa exacerbeze valoarea de folosinta sau valoarea estetica a produselor, acestea trebuind sa coexiste in deplin echilibru in asa fel incat prosul sa satisfaca optim cerintele pietei.

Designerul trebuie sa tina cont de aspectele functionale tehnice ale produsului si de aspectele estetice si toate acestea incercand sa satisfaca principiul produselor realizate la o calitate maxima si un pret minim.

3. Telefonul mobil cu incarcator incorporat

Telefonia mobila a revolutionat lumea si este acum nelipsita din viata de zi cu zi a peste doua miliarde de oameni. Industria comercializeaza sute de modele de telefoane mobile cu caracteristici diferite, dar toate modelele au un lucru in comun: functioneaza cu acumulatori chimici care sunt incarcati cu energie electrica printr-un adaptor de tensiune numit si incarcator.

Aceste incarcatoare pot avea diferite marimi si greutati si sunt conectate la telefon printr-un cablu de diferite lungimi.

Dezavantajul incarcatoarelor clasice este ca ocupa spatiu.

Pentru a inlatura acesta problema, am propus ca incarcatorul sa fie incorporat in corpul telefonului, cu borne exterioare de conectare la priza retractabile in corpul telefonului. Pentru a folosi incarcatorul se va apasa butonul de declansare care va accesa un resort aflat in interiorul telefonului cu rolul de a scoate dispozitivul de conectare la priza in afara telefonului.Cand se termina incarcarea, dispozitivul de conectare la priza se blocheaza la loc prin impingere.

Astfel, se inlatura nevoia de a folosi incarcatoare voluminoase si cabluri electrice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Telefonul mobil cu incarcator incorporat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
783 cuvinte
Nr caractere:
4 551 caractere
Marime:
40.22KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
design industrial, estetica, telefon
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!