Studiu de Caz Asea Brown Boveri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. REZUMAT

ABB a atras intotdeauna atentia comunitatilor stiintifice si de afaceri datorita structurii sale organizatorice unice, a modelului sau de crestere constanta si a operatiilor sale extinse la nivel global.

Fostul presedinte , Percy Barnevik, a implementat sintagma "Gandeste global, actioneaza local" si a promovat si practicat agresiv conceptual in cadrul companiei. Compania ABB are peste 120 de ani de istorie , si se bazeaza pe cele 1000 de entitati ale companiei situate in peste 100 de piete.

Intre 1993 si 1998, ABB a continuat sa cresca in Europa, Asia si America Latina, prin achizitii, aliante si societati mixte,care au ajutat compania sa-si consolideze pozitia pe pietele globale, ajungand lideri in domeniu. Dar odata cu plecarea din companie a presedintelui Barnevik si a directorului general Goeran Lindahl, ABB a pierdut atat din vedere al imaginii, dar si financiar( pierzand 691 milioane $ in 2001 si 161 milioane $ in 2002).La aceste probleme se adauga si procese intentate pentru utilizarea azbestului (a alocat 1,2 milioane $ pentru a face fata acestor plangeri/creante) si pentru datoriile neonorate.

Criza din Asia de Est, deprecierea monedelor din regiune, destabilizarea economiilor, dar si propriile greseli intreprinse de companie au dus la o cadere financiara de proportii care a afectat substantial valoarea de piata , cresterea si operatiunile sale globale. Inainte de aceasta criza, inregiune au inceput o serie de proiecte de infrastructura. In anul 2002, ABB a inceput sa resimta impactul crizei din Asia si al cererii mai scazute din alte parti ale lumii. In plus, structura organizatorica si sistemul sau de control au inrautatit situatia si mai mult, ceea ce a dus la restructurari majore si schimbari in managementul de varf. Incepand cu 2004, ABB a inceput sa isi revina prin restructurarea diviziilor sale de tehnologie electrica si nuclear si automatizari. Dupa criza insa , marile conglomerate industrial precum ABB, care erau profund implicate in regiune, nu au putut sa se adapteze schimbarilor de piata , iar rezultatul final a fost reprezentat de anularea de proiecte si de pierderi considerabile( ABB a pierdut peste 1 miliard $).

In anii '90, ABB si-a extins operatiunile sale de afaceri si a cautat internationalizarea intr-un ritm foarte rapid . Compania si-a stability sute de filial la nivel global, fiind obsedata de expansiunea globala. ABB a fost renumita pentru structura matriceala unica, dar aceastra structura avea si puncte slabe , precum problema autoritatii si linia de conducere, care au dus la ambiguitate si costuri crescute.

In ultimii ani, salariile directorilor generali si beneficiile lor exorbitante de pensionare au fost aspru criticare de catre mass -media. In 2002 , Barnevik a devenit si el obiectul controverselor, atunci cand a fost descoperit faptul ca a primit beneficii de pensionare in valoare de 87 milioane $ , iar acest lucru a reprezentat o publicitate puternic negativa pentru companie.

ABB si-a mentinut o lunga perioada de timp pozitia dominanta in cadrul industriei, dar incepand cu 2004, concurenta a inceput sa devina mai puternica si unele dintre principalele oportunitati oferite de piata incep sa dispara.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz Asea Brown Boveri.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 049 cuvinte
Nr caractere:
9 390 caractere
Marime:
46.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
studiu, studiu caz, firma, stiintific
Predat:
Facultatea de Relatii Economice Internationale , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Management
Sus!