Rolulu Managerului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In articolele anterioare, am vazut ce inseamna si ce presupune schimbarea organizationala si am abordat fenomenul rezistentei la schimbare precum si cauzele care o genereaza. Care este rolul managerilor in acest proces, fie ei manageri superiori sau inferiori?

Rolul managerilor superiori

In preocuparea lor de valorificare a mijloacelor de imbunatatire a profitabilitatii si de crestere a reactiei la oportunitatile pietei, managerii superiori incearca sa realizeze o serie de schimbari ale modului de conducere a afacerilor si de desfasurare a activitatilor de zi cu zi, folosind cele mai adecvate metode de leadership. Aceasta include si o participare activa si vizibila in proiectele de schimbare, pe toata durata de derulare a acestora.

Managerii superiori din organizatiile care realizeaza in mod competent schimbarea indeplinesc o serie de roluri, care asigura succesul organizatiilor lor in procesul schimbarii organizationale: cercetator; initiator si avocat al schimbarii; furnizor de resurse pentru schimbare (vezi imaginea alaturata).

Cercetator. Managerii superiori din organizatiile care imbratiseaza schimbarea sunt adevarati catalizatori ai acesteia. Desi schimbarea organizationala poate porni de jos, de la baza piramidei ierarhice, realitatea demonstreaza ca cele mai multe schimbari se realizeaza de sus in jos.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolulu Managerului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
802 cuvinte
Nr caractere:
4 999 caractere
Marime:
18.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
manageri, organizare, conducere, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!