Proiecte Comunitare

Extras din referat:

COMUNITÁTE Caracter comun. ~ de limbă. ~ de interese. 2) Grup social ai cărui membri trăiesc împreună sau posedă bunuri materiale, au interese comune; colectivitate. 3) Totalitate de persoane care trăiesc în aceeaşi localitate. 4) Ansamblu de state, unite prin interese economice, politice şi culturale comune. /<fr. communauté, lat. communitas, ~atis COMUNITÁTE s.f. 1. Faptul de a fi comun mai multor lucruri sau fiinţe; posesiune în comun. 2. Totalitatea celor care trăiesc în acelaşi loc şi au aceleaşi obiceiuri, aceleaşi norme de viaţă etc.; colectivitate.

COMUNITÁR, -Ă, comunitari, -e, adj. Care se referă la Comunitatea Economică Europeană (Piaţa comună), care aparţine Comunităţii Economice Europene. – Din fr. communitaire. COMUNITÁR, -Ă adj. Referitor la comunitate. [Cf. fr. communitaire].

Proiectul - “Alocarea resurselor în vederea atingerii unor obiective specifice urmărind o abordare planificată şi organizată” (Lientz&Rea, 1998)”

Proiectul-“Un complex de activităţi specifice noi, programate în conformitate cu un plan de activităţi în scopul realizării unuia sau mai multor obiective, într-un interval de timp definit, cu ajutorul unor resurse umane, tehnice şi financiare identificate ca atare la momentul elaborării propunerii de proiect”

Proiectum (lb. latină) – “a arunca ceva înainte”

Project (lb. engleză) – “ceva ce vine înainte ca orice altceva să fie făcut”

Iniţial cuvântul proiect (“project”) însemna un plan

După 1950 cuvântul “project” a capătat şi valenţa de realizare efectivă a planului

Proiectul a reprezentat o inovaţie managerială

Are drept scop orientarea resurselor pentru obţinerea unui produs printr-un proces nerepetitiv cu o eficienţă mai mare

Definiţii ale proiectului

Comisia Europeană: „Un proiect reprezintă un grup de activităţi care trebuie realizate într-o secvenţă logică, pentru a atinge un set de obiective prestabilite, formulate de client.”

Guvernul României: „Proiectul este un scop bine definit, care este prevăzut a fi realizat într-o perioadă determinată şi în limitele resurselor alocate şi căruia îi este ataşat un set de reguli obiective şi activităţi.”

Standardul francez X50 – 105: „Proiectul este un demers specific care permite structurarea metodică şi progresivă a realităţii ce va veni. Proiectul este definit şi executat pentru a da un răspuns la nevoile utilizatorului sau a unui client, şi implică definirea unui obiectiv şi a unor activităţi de întreprins, folosind resursele date.”

Standardul britanic BS6079: „Un proiect ar trebui să aibă următoarele trăsături:

să fie nerepetitiv;

să aibă o noutate din punct de vedere managerial;

să implice risc şi incertitudine;

să aibă rezultate impuse, o calitate determinată, parametrii de siguranţă;

costurile sunt clar menţionate iar resursele impuse;

realizarea se face printr-o echipă constituită în mod special.”

PMBOK Guide: „ Un proiect este un efort temporar asumat pentru a realiza un produs, un serviciu sau un rezultat unic”

Elemente cheie ale proiectului:

realizarea unui produs nou, unic

folosirea unei structuri temporare unice

utilizarea eficientă a resurselor limitate

ordonarea activităţilor după un calendar optim care trebuie respectat

desfăşurarea unor lucrări cu caracter complex şi eterogen

Proiectul este o acţiune specifică, nouă, care structurează metodic şi progresiv o realitate viitoare, ce nu are un echivalent exact.

Manifestati interes pentru programul de finantare cu mult timp inainte de datele limita de depunere a cererilor de finantare (pentru a avea timp sa primiti toate explicatiile utile si sa realizati documentatia cat mai bine).

Multumiti finantatorului...si pentru ca, pana la urma, va ajuta sa obtineti niste bani, dar si pentru ca intotdeauna este mai usor sa solicitati informatii cu urmatoarea ocazie din postura de prieten decat din aceea de reclamant furios.

Pastrati-va calmul atunci cand primiti un refuz la documentatia depusa de dvs

Chiar daca sunteti de parere ca ati respectat toate solicitarile finantatorului dar nu primiti finantare, nu uitati ca, de regula, finantatorii organizeaza periodic noi licitatii si ofera noi finantari. Folositi experienta acumulata, imbunatatiti documentatia pe care deja o aveti si colaborati si mai strans cu finantatorul pentru a intelege mai bine criteriile lui de evaluare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiecte Comunitare.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
129 pagini
Marime:
390.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!