Prezentarea generală a companiei Orange Moldova SA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Managementul este una din științele cele mai înfloritoare și complexe din perioada contemporană, domeniul managementului intersectându-se cu un mare număr de discipline ca ştiinţe sociale, logică, filozofie, matematică, tehnologie informatică, relaţii internaţionale, lingvistică şi cultură.Astăzi nici o firmă care dorește cu adevărat să reușească pe piață nu duce lipsă de un sistem de management performant.Managerii trebuie să acționeze în vederea transformării sarcinilor în acțiuni concrete, pentru atingerea obiectivelor firmei și creșterea profitului.Pentru a fi bine pregătiți, viitorii manageriau nevoie de un bagaj bogat de cunoştinţe din domenii variate şi de abilităţi care să le permită să îndeplinească o serie de funcţii; toate acestea îi vor ajuta să îşi îmbunătăţească din punct de vedere calitativ deciziile şi abilităţile

Lucrarea de față vine să prezinte managementul societății ,,Orange Moldova” S.A. Am ales să vorbim despre această companie,pentru că reprezintă un brand de succes pe piața de telecomunicații din Republica Moldova, iar grupul France Telecom din care face parte este unul dintre liderii globali în această industrie. Orange are o marcă puternică, iar acest lucru se datorează principiiilor puternice care stau la baza activității întreprinderii și la care aderă întreg personalul, lucru pentru care compania este foarte apreciată de publicul larg.

Informațiile veridice și corecte ne-aufost puse la dispoziție de către un angajat al societății respective.

Proiectul este structurat pe nouă capitole: Capitolul 1 – Prezentarea generală a companiei ,,Orange Moldova”, unde vom prezenta istoricul firmei, denumirea, localizarea; Capitolul 2 – Structura organizatorică a firmei (identificarea și analiza organigramei); Capitolul 3 – Tipuri de manageri și funcțiile manageriale îndeplinite (prin exemplificarea activităților și argumentare); Capitolul 4 – Instrumente manageriale (se vor da câteva exemple de instrumente folosite de manageri în compania dată); Capitolul 5 – Cultura organizațională; Capitolul 6 – Misiune, viziune și obiective organizaționale; Capitolul 7 – Strategiile companiei; Capitolul 8 – Analiza SWOT; Capitolul 9 – Managementul resurselor umane (analizându-se acțiunile privitoare la procurare, dezvoltare și menținerea angajaților).

Cap. 1. PREZENTAREA GENERALĂ A COMPANIEI ,,ORANGE MOLDOVA” S.A.

Ramura de telecomunicații a înregistrat o creștere ascendentă în Republica Moldova în ultimul deceniu, aceasta fiind una dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei naționale.

,,Orange Moldova”, brand al companiei ,,France Telecom”, este liderul pieței de telecomunicații din Republica Moldova, având peste 2,2 milioane de clienți la sfârșitul anului 2011 și acoperind cca. 94% din populație Republicii Moldova și 96% din teritoriul țării. Brandul ,,Orange” a fost creat în 1994 de grupul ,,France Telecom.”

Întreprinderea a primit licența de la Ministerul Telecomunicațiilor în februarie 1998, sub denumirea de ,,Voxtel” și s-a lansat comercial în octombrie 1998, fiind prima companie de telefonie mobilă din Republica Moldova. În anul 2006 operatorului ,,Voxtel” a trecut printr-un proces de rebranding, finalizat la 25 aprilie 2007 prin asocierea companiilor ,,Voxtel” și ,,Tempo” sub numele ,,Orange”. Astfel, a avut loc includerea primului operator de telefonie mobilă „Voxtel” într-un mediu internațional sub umbrela unui brand de renume.

,,Orange” în Moldova a deschis o nouă etapă în dezvoltarea industriei de telecomunicații autohtone, presupunând o gamă largă de telefoane mobile performante la prețuri speciale, servicii mai bune și inovative pentru toți locuitorii țării.

Acționarii comapaniei ,,Orange Moldova” sunt: ,,France Télécom” — 56,67%, ,,Moldavian Mobile Telephone Bis” cu 33,45%, IFC — 5,55%, ,,Orange România – 4,33%".

Fig.1.1 Ponderea acționarilor în anul 2012

(Sursa:date interne ,,Orange Moldova” S.A.)

Cap. 2. STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A FIRMEI

Organigrama este reprezentarea grafică după un set de reguli a structurii organizaționale. Ea dă o imagine asupra modului de comportament a organizației și a relațiilor ierarhice dintre compartimente. Organigrama companiei ,,Orange Moldova” este prezentată în anexa 2.1.

Directorul general al companiei este LiudmilaChimoc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea Generala a Companiei Orange Moldova SA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
5 084 cuvinte
Nr caractere:
30 830 caractere
Marime:
81.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!