Prezentare generală a firmei SC Urban SA

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

I. Introducere
II. Prezentare generală a S.C. URBAN S.A.
III. Descrierea activităţii de colectare, transport, depozitare și eliminare a deșeurilor menajere.
- Colectarea deşeurilor municipale și asimilabile
- Transportul deşeurilor municipale şi asimilabile
- Eliminarea deşeurilor municipale şi asimilabile
- Bilanţ de material
- Pierderi și emisii în mediu
- Protecţia atmosferei
- Fișă tehnologică pentru activitatea de colectare deșeuri
IV. Sistemul de Management de Mediu

Extras din referat:

I. Introducere

Domeniul salubrităţii, privit în implicaţiile mai largi pe care le are asupra protecţiei mediului şi a creşterii calităţii vieţii, are nevoie de o puternică implicare din partea societăţii civile. Din păcate în România există încă percepţia că aceste servicii vin de la sine, nefiind important cine sau în ce condiţii le realizează. Societatea civilă nu are un grad de educaţie care să impună implicare activă în acţiuni de curăţenie şi nu consideră salubrizarea o problemă importantă decât în măsura în care apar situaţii concrete fără precedent (zone insalubre în care nu se mai poate respira, munţi de deşeuri depozitate necontrolat în zone locuibile, etc).

Necesitatea serviciului de salubritate decurge din specificul activităţilor de curăţenie stradală, de colectare selectivă a deşeurilor, de protecţie a mediului şi implică o schimbare culturală şi structurală a poziţiilor şi mentalităţilor persoanelor implicate în dezvoltarea unui astfel de serviciu, pentru ca acesta să poată trece la un prag superior. Serviciul de salubritate este mai mult decât necesar întrucât el ne oferă premizele unei vieţi sănătoase, a unui grad de curăţenie corespunzător în oraşe, a unui mediu înconjurător mai puţin poluant. Activitatea de salubrizare este mai mult decât o simplă prestaţie întrucât oraşele curate, peisajele atrăgătoare şi un mediu sănătos fac parte din domeniile sensibile ale unei societăţi moderne.

Deşi omenirea a trecut deja în secolul XXI, este necesar ca societatea românească să conştientizeze faptul că mai are încă multe lucruri de rezolvat cu privire la problemele referitoare la managementul deşeurilor, aşa cum este el cunoscut şi conceptualizat de o perioadă suficient de mare de timp în ţările dezvoltate ale lumii şi bineînţeles în Uniunea Europeană. Problemele acestea apar şi în capitolul de negociere referitor la domeniul Mediu.

II. Prezentare generală a SC URBAN SA

Societatea URBAN S.A. activează în domeniul serviciilor publice ca prestator de activităţi de salubrizare, parte din managementul integrat al deseurilor. Fiind responsabilitatea autoritatii publice sa realizeze sau sa delege responsabilitatea unui operator privat, URBAN este autorizata prin proceduri specifice sa furnizeze servicii de salubritate iar autoritatea publica a ramas in calitatea de intermediar specific. În conformitate cu prevederile contractuale, societăţii îi revine obligaţia de a efectua activitatea de salubrizare stradală după programele de prestaţie stabilite de comun acord, serviciul de iarnă (deszăpezire, combaterea poleiului), activitatea de colectare selectiva a deşeurilor, precum şi prestaţia de salubrizare menajeră pentru toţi cetăţenii .

S.C. URBAN S.A. a fost înfiinţată în anul 1995, în conformitate cu prevederile Legii 135/1995, prin desprinderea serviciului de salubritate din cadrul Regiei de Gospodărie Comunală RAESA Rm. Vâlcea, funcţionând ca o societate comercială cu capital privat, forma sa juridică fiind societate pe acţiuni.

- 1997 - Societatea începe o extindere şi o diversificare a ofertei sale de servicii, concomitent cu o dezvoltare continuă a dotărilor tehnice, prin ample progame de investiţii.

- 1999 - Având deja experienţa şi dotarea tehnică necesară, URBAN S.A. caştigă licitaţia pentru prestarea serviciilor de salubritate în sectorul 6 al Municipiului Bucureşti

- 2000 - URBAN S.A. introduce în activitatea sa conceptul european de „Management Integrat al Deşeurilor”.

- 2001 - Lansarea pe piaţă a unui nou serviciu « Colectarea Diferenţiată a Deşeurilor » în cadrul mai larg al unui program de management strategic.

- 2002 - Continuând politica sa de extindere, URBAN S.A. devine unicul prestator de servicii de salubritate din oraşul Otopeni .

- 2003 - URBAN S.A. este unica firmă de salubrizare din România care achiziţionează şi pune în funcţiune o staţie de sortare - valorificare a deşeurilor reciclabile (PE, PET, carton, PVC, sticlă).

- Introducerea în premieră pe piaţa din România a unei soluţii performante antiderapante, eficientă în prevenirea şi combaterea poleiului, „Eco-Thaw “.

- 2004 - Obţinerea certificărilor: ISO 9001, ISO 14001 şi OH SAS 18001, care atestă implementarea şi menţinerea în cadrul S.C. URBAN S.A. a sistemului de management integrat privind calitatea, mediul, securitatea şi sănătatea în muncă, confirmare a aplicării în domeniile sale de activitate a standardelor Comunităţii Europene. Sunt introduse pe piaţă serviciile de recuperare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje.

- 2005 - Câştigarea licitaţiilor privind activitatea de salubrizare publica a municipiilor Braşov si Râmnicu-Vâlcea.

Observații:

Managementul de mediu in domeniul salubrizarii

Universitatea Politehnică București

Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentare Generala a Firmei SC Urban SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
6 229 cuvinte
Nr caractere:
35 136 caractere
Marime:
44.65KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!