Planul strategic de înființare a firmei Rental Auto SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Misiunea firmei 3
2.Viziunea firmei 3
3. Obiectivele fundamentale 4
4. Optiunile strategice 4
5. Resursele 4
6. Termenele strategice 5
7. Avantajul competitive 5
8. Determinanții endogeni 6
9. Determinanţii exogeni 10
10. Ciclul de viaţă a întreprinderii 11
11. Tipologia strategiilor 12
12. Analiza SWOT 13
13. CONCLUZIA 14

Extras din referat:

Misunea firmei

“Rental Auto SRL” reprezintă o societate cu raspundere limitată, fondată din propria initiativă. Planul de afacere intocmit servește pentru estimarea posibilitații de afaceri pe piața internă.

Scopul de initiere a afacerii este procurarea a 5 autoturisme inclusiv și o limuzină și prestarea serviciilor de inchiriere auto. Afacerea preconizată se impune pe piata autoturismelor și va dispune de condiții bune pentru realizarea scopului propus.

Clientii vor fi toate persoanele care vor solicita servicii de închiriere auto și care dispun de buletin de identitate și permis de conducere. Dacă este vorba de o nuntă, botez sau alte petreceri private la dispoziție va este oferită limuzina firmei.

Firma va fi deschisă în orașul Caușeni, str. M. Eminescu 125. Compania va oferi cele mai noi maşini în chirie la cele mai avantajoase condiţii. “Rental Auto” va presta servicii la cele mai flexibile preţuri. Profesioniști și amabili, șoferii nostrii sunt intotdeauna la dispozitia clientului. Noi va putem deservi la un nivel foarte inalt, oferindu-va o calatorie de vis cu o limuzina excluzivă. Autoturismele vor fi dotate cu motoare economice, pentru a oferi posibilitatea parcurgerii a cit mai multi kilometri cu un consum de carburant redus.

Devenind unul dintre clienţii noştri fideli, veţi beneficia de reduceri substanţiale. Va aşteptam şi va asiguram ca suntem aici mereu pentru a fi partenerul dumneavoastră de încredere în călătorii de afaceri şi vacante de succes.

Viziunea firmei

Firma având ca scop prestarea serviciilor de inchiriere auto, se impune de a capata o experiență mare și de a încheia contracte alte firme, pentru a ridica nivelul serviciilor la o treaptă inaltă. Se tinde ca în fața clienţilor şi a întregii pieţe concurenţiale, firma “Rental Auto”SRL sa se evidenţieze prin seriozitate, siguranţa şi promptitudine. Autoturismele pe care le oferă firma sunt: modele noi, comode, sigure şi atent controlate tehnic pentru a crea cît mai mult confort clienţilor noştri.

Obiectivele fundamentale:

• Promovarea și dezvoltarea activitații de prestare a serviciilor auto;

• Impunerea pe piața autoturismelor;

• Achiziționarea mașinilor de calitate;

• Crearea unui portofoliu de clienți permanenți.

Optiunile strategice

Opțiunile strategice definesc abordările majore cu implicații asupra conținutului unei părți apreciabile dintre activitățile firmei pe baza cărora se stabilește cum este posibilă și rațională îndeplinirea obiectivelor strategice, dintre modalitațile strategice ale opțiunii menționăm:

Diversificarea serviciilor: prestare servicii de inchiriere auto si oferirea limuzinei la ocaziile special ale clientilor, limuzina fiind condusa de soferul firmei;

Ridicarea nivelului de dezvoltare si competenta a intreprinderii;

Oferirea reducerii pentru clientii permanenti;

Extinderea serviciilor și capitalului prin majorarea numarului de autoturime;

Realizarea publicității la televiziunea locală, pe internet și afișarea anunțurilor prin oraș;

Înzestrarea cu sisteme electronice noi.

Resursele

Ca aceasta afacere sa fie pusă în aplicare și să aibă un success remarcabil vom solicita un credit bancar în valoare de 550.000 lei. La moment firma dispune de capital propriu in sumă de 400.000 lei. Ponderea resurselor financiare este prezentată in figura de mai jos.

Figura : Ponderea resurselor pentru înființarea întreprinderii

Termenele strategice

Creșterea ritmului de desfășurare a activităților în special înnoirea produselor, tehnologiei, conferă perioadelor și termenelor de operaționalizare a strategiei o imporatanță deosebită pentru atingerea obiectivelor cu cheltuieri minime.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul Strategic de Infiintare a Firmei Rental Auto SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 673 cuvinte
Nr caractere:
17 164 caractere
Marime:
43.51KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!