Nokia versus Apple

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Nokia este o companie înființată în iunie 1966. La începuturile sale, Nokia a fost un

conglomerat de întreprinderi destul de diversificate (papetărie, cauciuc și fabricarea cablului) care și-au unit forțele. În limba finlandeză, cuvântul Nokia este numele vechi al zibelinei, un animal după care a fost numit și un râu. Râul Nokia curge în vestul Finlandei, iar pe malurile sale s-a construit orașul Nokia, locul de naștere al companiei cu același nume.Sediul central se află la Espoo, lângă Helsinki, Finlanda, având multiple locaţii de cercetare şi producţie pe mai multe continente. Principalele fabrici sunt localizate la Salo, Finlanda, Dongguan, China, Chennai, India, Komárom, Ungaria şi Ruhr, Germania.

Compania Nokia îşi procură resursele din vânzarea telefoanelor mobile Nokia, care este în creştere foarte mare datorită tehnologiei ridicate şi din ce în ce mai anvansată. Numărul mare de vânzări poate fi pus şi pe seama producătorilor de cauciuc şi cabluri, cu care Nokia s-a aliat în trecut, producători care au reputaţie în domeniu.

Istoria Nokia înseamnă un secol şi jumătate de inovaţie - de la fabrica de hârtie de pe malul unui râu din sud-vestul Finlandei până la poziţia de lider în industria globală de telecomunicaţii.

Misiunea întreprinderii este scopul pentru care aceasta îşi începe activitatea. Misiunea trebuie să fie:

- Realistă: misiunea trebuie aleasă în funcţie de poziţia pe care o deţine pe piaţă, astfel Nokia fiind lider mondial pe piaţa telefoanelor mobile trebuie să creeze tot timpul cele mai performante şi frumoase telefoane.

- Competenţa misiunea întreprinderii trebuie aleasă astfel încât să poată fi realizată pe baza utilizării resurselor efective ale întreprinderii.

- Specifică: misiunea întreprinderii trebuie să se diferenţieze de misiunile altor competitori.

- Motivantă: misiunea trebuie să fie motivantă pentru angajaţi.

Misiunea firmei Nokia este să îmbine arta şi tradiţia autentică cu tehnologia de ultimă oră, creând astfel o linie de produse de care Nuovo s-a ocupat în calitate de şef al departamentului de design al companiei Nokia încă din 1995. Astfel, el a reuşit să confere originalitate şi să acorde o semnificaţie personală chiar şi unui obiect banal, utilizat zi de zi, ridicându-l la nivelul celui mai sofisticat mecanism de măsurare a timpului. Misiunea companiei este de a oferi soluţii de comunicare absolut noi, combinând arta, designul şi tehnologia cu servicii personale de înalt nivel.

Nokia Corporation este liderul mondial în domeniul comunicațiilor mobile cu sediul central în Espoo, Finlanda, contribuind la creșterea industriei de comunicații și a celei de Internet, devenite acum convergente. Nokia are 132.000 de angajați în 120 de țări, vânzări în peste 150 de țări, o cifră de afaceri de 42 miliarde euro și un profit operațional de 2 miliarde euro în 2010. Cota sa pe piața terminalelor mobile, la nivel global, a fost de 31% în al patrulea trimestru al anului 2010, scăzând sub 30% în primul trimestru al lui 2011. Nokia produce terminale mobile pentru toate segmentele de piață și protocoalele de comunicații importante, incluzând GSM, CDMA ȘI W-CDMA (UMTS). Nokia oferă servicii pe Internet precum aplicații, jocuri, muzică, hărți, multimedia și mesaging prin platforma Ovi (http://www.ovi.com). Subsidiara Nokia Siemens Networks oferă soluții, echipamente și servicii pentru rețele de comunicații globale. Navteq, companie deținută integral de Nokia, oferă hărți digitale și servicii de navigație gratuite.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nokia versus Apple.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
5 244 cuvinte
Nr caractere:
25 962 caractere
Marime:
193.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!