Managementul resurselor umane - studiu pe caz de firmă

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere 2
Capitolul I
Caracterizare generala la S.C. Temad Co SRL Brasov 4
1.1Scurt istoric al societatii si al obiectivului activitatii acesteia 4
1.2Prezentarea generala a organizarii societatii 5
1.3Metode specifice de management utilizate de societate 10
1.4Caracterstici ale marketingului si analizei SWOT la nivelul societatii comerciale 12
Capitolul II
Prezentarea mediului de afaceri 13
2.1Evaluarea pietei interne 13
2.2Evolutia societatii în perioada 2006-2008 13 2.2.1 Performanta financiara-indicatori financiari 15 2.2.2 Analiza pe baza de bilant 17
Capitolul III
Analiza utilizarii fortei de munca la S.C. Temad Co S.A. Brasov 20 3.1 Analiza statistica a numarului si structurii fortei de munca 20 3.2 Analiza statistica a miscarii fortei de munca 23
Capitolul IV
Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informational existent. 31
4.1Sistemul informational într-o întreprindere 31
4.2Elemente de management strategic 35
4.3Elemente de management tactic 40
4.4Strategii si tactici concrete, perspective în managementul la S.C.Temad Co S.A. Brasov 44
Concluzii 48
Bibliografie 49

Extras din referat:

INTRODUCERE

Stiinta si practica deopotriva, Managementul Resurselor Umane constituie astazi unul dintre domeniile cele mai fascinante si cu o încarcatura intelectuala, emotionala si sociala dintre cele mai ridicate ale activitatii umane.

Importanta acestui domeniu, atât ca teren generos de investigatii teoretice interdisciplinare, cât si ca expresie pragmatica a talentului si capacitatilor pe care conducerea organizatiilor de toate tipurile si profilurile le presupune, a crescut treptat pe parcursul acestui secol, intensificându-se dupa cel de-al doilea razboi mondial si, cu deosebire, în ultimele decenii.

Problemele majore cu care se confrunta astazi si în viitorul previzibil societatea, au sanse sa fie rezolvate numai în masura în care Managementul Resurselor Umane practicat la nivelul organizatiilor se dovedeste, deopotriva, eficace si eficient în valorificarea resurselor materiale si umane folosite si maximizarea contributiei societatii în ansamblu.

Pentru economia româneasca aflata în plina tranzitie de la forma planificarii centralizate, administrativ-birocratice la cea de piata, puternic descentralizata, sunt imperios necesare adoptarea unor noi strategii ale dezvoltarii, reconsiderarii de fond ale vechilor mecanisme de functionare, crearea unui cadru principal nou de desfasurare a activitatilor de resurse umane si economice la nivel rational, teritorial si de organizatie.

Am ales aceasta tema din dorinta de a întelege si a putea aplica concret metode si instrumente teoretice.

Primul capitol al lucrarii cuprinde caracterizarea generala a societatii comerciale Grupul Temad Co Brasov, respectiv un scurt istoric al societatii, obiectivul de activitate al acesteia, organizarea managementului strategic si tactic, metode specifice de management utilizate de societate si caracteristici ale marketingului si analizei SWOT.

În al doilea capitol al lucrarii am prezentat mediul de afaceri al firmei,evaluarea pietei interne, evolutia veniturilor si cheltuielilor, evolutia generala a vânzârilor de materiale de constructii.În subcapitolul 2.3. este evidentiata evolutia societatii pe trei ani consecutivi (2006-2008) cu prezentarea indicatorilor economico- financiari, analiza pe baza de bilant a societatii.

Capitolul 3 cuprinde analiza statistica a numarului si structurii fortei de munca, a miscarii fortei de munca cu prezentarea principalilor indicatori ai balantei utilizarii timpului de lucru.

Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informational existent este prezentat în capitolul 4. Sunt cuprinse în acest ultim capitol si elemente de management strategic si tactic, perspective în managementul SC TEMAD CO SRL BRASOV.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Resurselor Umane -Studiu pe Caz de Firma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
49 imagini
Nr cuvinte:
8 357 cuvinte
Nr caractere:
55 836 caractere
Marime:
42.56KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!