Managementul producției industriale

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cap.1. Introducere-Importanta cotrolului tehnic de calitate in cadrul unei organizatii.
Cap.2. Consideratii teoretice privind controlul tehnic de calitate.
Cap.3. Prezentarea S.C. CEREALCOM S.A. Bacau:
3.1. Date de identificare a S.C. CEREALCOM S.A. Bacau;
3.2. Descrierea activitatii;
3.3. Piata de desfacere;
3.4. Structura organizatorica;
3.5. Evolutia principalilor indicatori de performanta ai societatii;
Cap.4. Descrierea activitatii C.T.C. (control tehnic de calitate) in cadrul S.C. CEREALCOM S.A.
4.1. Consideratii generale despre silozul societatii;
4.2. Receptionarea produselor; efectuarea C.T.C.;
Cap.5. Masuri de perfectionare a C.T.C. si eficienta economica a masurilor propuse.
Cap.6. Concluzii.
Cap.7. Anexe.
Bibliografie

Extras din referat:

Realizare functiunii de productie de catre o unitate economica industriala necesita, ca o cerinta fundamentala, ca produsele obtinute sa fie bune pentru utilizare, adica sa fie de calitate corespunzatoare.

Pentru ca un produs sa fie de calitate corespunzatoare,el trebuie sa posede un ansamblu de proprietati capabile sa satisafaca necesitatile consumatorilor, in domeniul prevazut de utilitate a acestuia. Nivelul calitatii produsului este determinat de masura in care el satisface cerintele acestora ca rezultat al performantelor sale tehnico-economice si estetice, al gradului de utilitate si eficienta economica pe care el il asigura.

Conceptul de calitate al produsului este legat in mod direct de valoarea de intrebuintare al acestuia.

Valoarea de intrebuintare este atat purtatorul material al valorii cat si mijlocul de satisfacere a necesitatilor consumatorilor.

In conditiile in care utilitatea unui lucru este legata de corpul material al acestuia, neputand exista in afara lui, valoarea de intrebuintare apare ca o unitate a lucrului si a insusirilor pe care le poseda acesta, respectiv a utilitatii lui.

Spre deosebire de valoarea de intrebuintare care exprima deci utilitatea unui lucru, in general,calitatea exprima gradul de utilitate sau masura in care lucrul respectiv poate satisface in mod obiectiv o necesiatate.

Rezulta de aici legatura dintre calitate si valoarea de intrebunintare,calitatea neputand exista fara valoarea de intrebuintare, cele doua notiuni neconfundandu-se insa.

In acest context, calitatea reprezinta ansamblul insusirilor unei valori de intrebuintare, care exprima gradul in care aceasta satisface cerintele pietii in functie de parametrii tehnico-economici, estetici, gradul de utilitate si eficienta economica in exploatare si in consum.

Gradul de utilitate al unui produs determina nivelul calitatii acestuia.Acest grad poate fi caracterizat prin calitatea conceptiei tehnice,prin calitatea de conformitate, gradul de disponibilitate si gradul de efectuare a prestatiilor de tip service.

Calitatea conceptiei tehnice influenteaza in mod direct asupra calitatii produsului prin nivelul caracteristicilor tehnico-economice si al parametrilor de exploatare sau de folosire.

Calitatea de conformitate este determinata de masura in care executia produsului a respectat intocmai documentatia de proiectare elaborata.

Disponibilitatea reprezinta caracteristica produsului de a putea fi folosit atunci cand este nevoie de el. Prestatiile de operatii de tip service reprezinta modalitatea si masura in care furnizorul acorda beneficiarilor asistenta necesara pe linia intretinerii si repararii pieselor defecte la produse.

Organizarea moderna a activitatii de asigurare si control a calitatii produselor trebuie sa cuprinda patru mari etape si anume:

a) adoptarea unor politici optime cu privire la nivelul calitatii produselor in functie de cerintele beneficiarilor;

b)asigurarea unei calitati superioare in etapa de proiectare a produselor;

c) asigurarea calitatii produselor in etapa de fabricatie printr-un control tehnic de calitate eficient;

d) asigurarea si urmarirea calitatii produselor in procesul de desfacere si folosire la beneficiar;

Fabricarea unor produse de calitate superioara reprezinta o cerinta de prim ordin a intreprinderilor industriale.Prin respectarea intocmai a cerintelor de ordin tehnic, constructiv, functional, economic, de durabilitate si estetic, intrprinderile trbuie sa asigure fabricarea unor produse care sa se situeze permanent la nivelul celor mai ridicate performante.

In vederea masurarii si aprecierii calitatii unui produs se folosesc caracteristicile de calitate care reprezinta acele insusiri sau caracteristici ce confera calitate acestuia. Caracterizarea si masurarea calitatii unui produs se fac pornindu-se de la insusirile sau caracteristicele de calitate, stabilindu-se o gama de insusiri de un anumit nivel care sa corespunda cerintelor practice sau estetice ale beneficiarilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Productiei Industriale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
5 742 cuvinte
Nr caractere:
36 237 caractere
Marime:
47.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
produse, organizare, manageri, conducere, firma
Predat:
Facultatea de Management-Marketing , Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
Materie:
Management
Sus!