Managementul investițiilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Caracterizare generala

Te intriga riscul calculat? Imaginea confectionata? Iti face inima sa bata mai repede? Bine ai venit in lumea managementului investitiilor, unde tipurile de joc te incanta cand pariezi banii altor oameni - si-ti pot face avere pe parcurs.

Managerii de investitii se ocupa de bani - banii altor oameni si vorbim de multi bani. De obicei, ei transforma acesti bani in bunuri - actiuni, obligatiuni si alte tipuri de investitii - si incearca sa faca acesti bani sa produca alti bani cat de repede posibil. Fondurile mutuale, spre exemplu, angajeaza manageri de investitii; la fel fac si corporatiile cu multi bani neplasati, bancile si persoanele fizice cu multi bani.

Managerii de investitii au un singur scop: sa investeasca banii oamenilor in mod intelept si profitabil. Ei folosesc o combinatie de teorie a investitiilor, instrumente cantitative, experienta de piata, cercetare si, in mare masura, "norocul porcesc" pentru a-si alege investitiile pentru portofoliul lor, plecand de la actiuni cu grad mare de risc, la stabilimente comerciale si conturi cash. Cum si-au ales domeniile de investitie, si-au facut balanta riscurilor si castigurilor posibile, asa si securea va cadea daca portofoliul nu-si depaseste nivelul.

Munca este stresanta si este imensa. La inceputul unui nou secol si mileniu, capitalul de investitii inunda piata la o rata record, gratie speculatiilor bursiere din ultimul timp si maturizarii "copiilor" care si-au dat seama, in sfarsit, ca nu au economisit nimic in ultimii 20 de ani.

Cat de mare este inundatia? Intre 1990 si 1999 suma capitalului investit doar in fonduri mutuale in SUA se ridica de la 1.000 miliarde dolari la 5.500 miliarde dolari. Asta inseamna mai mult de 35 miliarde dolari pe luna. Si asta nu include si alte forme de management de investitii cum ar fi conturile bancare private, fonduri de pensii, trusturi de investitii imobiliare sau cash-ul de la corporatiile bogate.

Oriunde gasesti sume mari de capital acumulat, poti fi sigur ca un manager de investitii se afla dupa colt. Chiar si companii ca General Motors sau General Electric au expertii lor de investitii care isi pun banii la munca pana cand compania va avea nevoie de ei pentru o investitie intr-o fabrica noua sau o companie publicitara pe Madison Avenue.

Ca manager de investitii, puteti sa va exersati flerul. Profesia necesita abilitati cantitative si analitice excelente - daca urati statisticile, cautati-va de lucru in alta parte.

Dar managerii de investitii nu aduna pur si simplu numere. E nevoie de abilitati organzationale - si de nerv - pentru a lua decizii de moment cu privire la milioane de dolari. Si desi profesia a cunoscut o dezvoltare importanta in ultima decada, este totusi dificil sa patrunzi aici, in special pentru cei care au o simpla diploma de liceu. Cateodata, absolventii de master in business adminstration (MBA) muncesc ca manageri de fonduri imediat ce au terminat scoala, desi cel mai adesea incep ca analisti pentru a demonstra ca au combinatia potrivita de precautie si incredere in sine pentru a fi un manager de investitii de succes.

2. Perspectivele profesiei

Cele mai multe din noile joburi din managementul de investitii au fost create de investitorii americani de pe Main Street (fonduri mutuale ca Vanguard sau T Rowe Price). O data stralucitoare, coalitiile de speculatii de la bursa - specializate in operatiuni cu grad mare de risc, returnari spectaculoase ale investitiilor pentru clientii bogati - au fost discreditate de pierderile de miliarde de dolari in pierderea economica globala din perioada 1997-1998, dar acestea ofera, inca, oportunitati pentru managerii de investitii nonconformisti. Investitiile mari si bancile comerciale, ca si firme private ofera activitati bancare private - adica, management de investitii pentru clientii bogati cu conturi mari. Cateva institutii ce fac investitii la scara mare, cum ar fi fondurile de pensii isi angajeaza propriul staff pentru investitii, desi uneori se bazeaza pe fondurile mutuale si alte companii de management de investitii pentru a lua decizii pentru ele.

Daca preferati bunuri in locul actiunilor si obligatiunilor, puteti lucra pentru o companie care are ca obiect de activitate investitia in bunuri. Companiile de investitie in bunuri reale isi desfasoara activitatea asemeni fondurilor mutuale, cu exceptia ca acestea cumpara si vand centre comerciale, mai degraba decat actiuni si obligatiuni.

Exista un numar de firme mai mici de management de investitii care iau bani de la un grup restrans de clienti bogati si ii investesc in ramuri specializate cum ar fi companiile care abia ies pe piata.

Indiferent de locul unde lucrati, managementul de investitii se reduce la: cercetarea si analizarea potentialelor investitii si adoptarea deciziilor cu privire la unde exact sa aloce fonduri. Bineinteles, companiile necesita un grup de alti angajatori, incluzand managerii corporativi, specialisti IT, oameni pentru marketing si vanzari si staff pentru birouri. Dar daca vreti sa stai in prima linie unde se iau deciziile importante cu privire la investitii, trebuie sa detineti una din functiile urmatoare:

Cercetator

Meseria de cercetator, cum spune si numele, implica adunarea materialului pe baza caruia se decide investitia. Cand debuteaza, cercetatorii isi petrec timpul studiind partile pe care se axeaza portofoliul. Companiile de

Observații:

-Caracterizare generala

-Perspectivele profesiei

-Salarii

-Perspectiva de obtinere a unui job

-Conditii

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul investitiilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 382 cuvinte
Nr caractere:
12 784 caractere
Marime:
11.98KB (arhivat)
Publicat de:
Florina Chiriac
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
managementul, caracterizare, investitiilor, generala
Predat:
Facultatea de Management , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Management
Materie:
Management
An de studiu:
III
Sus!